Euro 2012: Túl gyorsan jött a németek második gólja - Santos

Vágólapra másolva!
2012.06.23. 00:10
A negyeddöntőben elszenvedett kétgólos (4–2) vereséggel búcsúzott Görögország a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságtól. A németek elleni mérkőzés után a vesztes csapat szövetségi kapitánya, Fernando Santos arról tett említést, hogy egyenlítésük után túl gyorsan jutott ismét vezetéshez a rivális.

„Azt mondtam a szünetben, hogyha ki tudnánk egyenlíteni, akkor az teljesen megváltoztathatja a mérkőzés képét, amelyből aztán megint bármi lehet” – mondta a szakember.

A sok lehetőségét elpuskázó Németország csak a 39. percben jutott vezetéshez, majd a görögök egyenlítését (55. perc) követően hat perccel később már megint előnyben játszhatott, hogy tizenhárom perc alatt eldöntse a mérkőzést.

„Rossz volt, hogy az egyenlítés után nagyon hamar megkaptuk a második gólt, azzal lemetszették a szárnyainkat, bár az utolsó pillanatig küzdöttünk.”

„Amikor megkaptuk a második gólt, más választásunk nem lévén kinyíltunk, és ennek megfizettük az árát – értékelt a 89. percben büntetőből szépítő Dimitrisz Szalpingidisz. – Remélem, hogy a görög embereknek tudtunk némi bátorítást adni ezekben a nehéz időkben azzal, hogy figyelték a küzdelmeinket.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik