Euro 2012: Löw a spanyolokra gondol, Georges Leekens Brazíliára

Vágólapra másolva!
2011.10.11. 23:27
A 2012-es Európa-bajnokság selejtezőinek A-csoportjában hazai pályán könnyedén győzte le a belga válogatottat a német, és tíz győzelemmel (rekord ez számukra) jutott ki a tornára.

„Fontos volt, hogy első helyen jussunk ki a tornára, hiszen ez egyfajta üzenet az ellenfeleknek – nyilatkozta a németek szövetségi kapitánya, Joachim Löw. – A belgák erősen kezdtek, beleadtak apait-anyait, hiszen nem volt veszítenivalójuk. Ebben az időszakban jobbak voltak, de aztán jött Mesut Özil... Nem akartunk leülni az utolsó fordulóra, ne mondják, hogy mi döntöttünk a belgák javára a törökökkel szemben. Egy dolog zavar már csak, mégpedig az, hogy folyamatosan a spanyolokkal hasonlítanak össze minket. Vannak más nemzetek is, amelyek esélyesek az Eb-győzelemre e két csapat mellett."Joachim Löw. – A belgák erősen kezdtek, beleadtak apait-anyait, hiszen nem volt veszítenivalójuk. Ebben az időszakban jobbak voltak, de aztán jött Mesut Özil... Nem akartunk leülni az utolsó fordulóra, ne mondják, hogy mi döntöttünk a belgák javára a törökökkel szemben. Egy dolog zavar már csak, mégpedig az, hogy folyamatosan a spanyolokkal hasonlítanak össze minket. Vannak más nemzetek is, amelyek esélyesek az Eb-győzelemre e két csapat mellett."

„Az első húsz percben a kicsiny Belgium lefocizta a pályáról a nagy német csapatot – vélekedett a lefújást követően a vendégek szövetségi kapitánya, Georges Leekens. – Támadóan léptünk fel végig, így aztán csalódott vagyok vereségünk miatt. Figyelmetlenek voltunk, és sérültjeink is akadtak. A belga szurkolók viszont hisznek a csapatban, innentől már arra készülünk, hogy kijussunk a brazíliai világbajnokságra."

„Egyértelműen győzelemre törekedtünk – így a hatalmas gólt rúgó Mesut Özil, a németek török származású karmestere. – Az elején bajban voltunk, de egy nulla után kézbe vettük az irányítást, és megérdemelten nyertünk. Örülök, hogy Törökország is jól járt ezzel a győzelemmel."

„Keményen harcoltunk a sikerért, nem kíméltük magunkat – értékelt Thomas Müller. – Szinte minden támadásunkban benne volt a gólveszély. Alakul, formálódik az új német válogatott."

„Csapatunk megmutatta kvalitásait, könnyedén szereztünk gólokat – mondta a találkozó után André Schürrle, aki maga is megrezgette a belga hálót. – Három gólt rúgni a belgáknak nem rossz eredmény. Megkaptam az esélyt a bizonyításra, úgy érzem, éltem a lehetőséggel."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik