Vb-selejtező: A legjobbakkal játszanék, Mbappé közéjük tartozik – Varane

Vágólapra másolva!
2021.03.22. 17:52
null
Raphaël Varane és Kylian Mbappé 2018-ban közösen lett világbajnok Franciaországgal (Fotó: AFP)
A francia labdarúgó-válogatott szerdán kezdi meg szereplését a 2022-es katari világbajnokság európai selejtezősorozatában. A vb-címvédő egyik legfontosabb játékosa, a Real Madrid védője, Raphaël Varane a Europe1-nak adott interjút a válogatott mérkőzések előtt, ebben a PSG sztárjára, Kylian Mbappéra is kitért.

 

Raphaël Varane, a Real Madrid védője a francia rádióadó Europe1-nek adott interjút a világbajnoki selejtezőmérkőzések előtt. A világbajnok védő a csapatával sokszor összeboronált honfitársáról is szót ejtett.

„Kylian Mbappé rendkívül sokoldalú labdarúgó, a játék minden elemében fejlődik, emellett pedig nagyszerű gólszerző. A célom az, hogy a legjobbakkal játsszak együtt a pályafutásom során, ő pedig egyértelműen a legfelsőbb elithez tartozik” – mondta sejtelmesen Varane.

A Real Madrid hátvédje a 2020–2021-es idény sűrű versenynaptáráról és a gyakori sérülésekről is beszélt.

Mindenki számára megterhelő ez az évad, hiszen folyamatos terhelés alatt állunk. Amikor a bajnokságban éppen szünet van, akkor válogatott meccseket játszunk. Ez olyan idény, amikor nagyon oda kell figyelnünk az egészségünkre, mert a terhelés miatt könnyedén megsérülhetünk, ráadásul normális felkészülési időszak sem áll mögöttünk. Ez azonban már az év legfontosabb időszaka, kulcsmérkőzések várnak rám a klubcsapatomban és a válogatottban is – fejtette ki.

A francia válogatott elsőként az ukrán válogatottat fogadja szerdán a világbajnoki selejtezősorozatban, majd Kazahsztánba utazik. Didier Deschamps, a válogatott szövetségi kapitánya elmondta a hazai meccs sajtótájékoztatója előtt, hogy rotálni fogja a keretét.

„Egyelőre az első meccsre koncentrálunk Ukrajna ellen, most csak az a fontos. Ettől függetlenül nem örülünk, hogy hosszú út vár ránk ezt követően, ráadásul Kazahsztán ellen műfüvön kell játszanunk. Emiatt biztos, hogy hasznát vesszük majd a bő keretnek, több játékos is lehetőséget kaphat mondta a franciák kapitánya.

EURÓPAI VB-SELEJTEZŐ
D-CSOPORT
Március 24.

20.45: Finnország–Bosznia-Hercegovina, Helsinki
20.45: Franciaország–Ukrajna, Saint-Denis (Tv: Sport1)
Március 28.
15.00: Kazahsztán–Franciaország, Nur-Szultan (Tv: Sport2)
20.45: Ukrajna–Finnország, Lviv

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik