Vb 2022: Wenger szerint a vb-n bemutatkozhat a „félautomata” les-VAR

Vágólapra másolva!
2021.04.08. 14:27
null
Arsene Wenger vezeti a FIFA fejlesztési testületét (Fotó: AFP, archív)
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fejlesztési testületét vezető Arsene Wenger szerint a jövő évi katari világbajnokságon bemutatkozhat az az automata rendszer, amely segít megítélni a játékvezetőknek a leshelyzeteket – közölte az MTI.

 

A sportág szabályalkotó testülete, az IFAB márciusban közölte, hogy tovább vizsgálja a lesszabályt, és azt tervezi, hogy olyan félautomata technológiát tesztel majd, amely lehetővé teszi a videobírós (VAR) ellenőrzések időtartamának csökkentését.

Wenger viszont már korábban is arról beszélt, hogy a lesek megítélésében az automata rendszert támogatja, mely közvetlenül a partjelzőnél jelzi a leshelyzetet.

„Szerintem ez készen lesz jövőre, én mindent megteszek, hogy ezt használjuk, mert így rögtön a partjelző kapja az információt” – mondta Wenger a The Times című napilapban, utalva arra, hogy az IFAB által is javasolt félautomata technológia a VAR-rendszert látja el további információval, és a játékvezető ez alapján ítéli meg az egyes szituációkat.

Marco van Basten, a hollandok legendás csatára márciusban arról beszélt, hogy el kellene törölni a futballban a lesszabályt, mert ez tenne igazán jót a játéknak.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik