Louis van Gaal gratulál Cody Gakpónak (Fotó: AFP)

 

„Még nem vagyunk elég jók labdabirtoklásban. Amikor az ellenfélnél van a labda, mindent jól csinálunk. De túl sok a felesleges labdavesztésünk. Ennek sokkal jobbnak kellene lennie. Különben nem leszünk világbajnokok. Márpedig ezt szeretnénk, nem?” – értékelt a lefújást követően a holland szövetségi kapitány, Louis van Gaal a Voetball International tudósítása szerint.

„Nem számít hogyan játszol, ha nyersz – véli Andries Noppert. A holland kapus úgy érzi, nehéz meccsen van túl az oranje, és bár belekezdett, végül még nem merte kifejteni, hogy mire számít Argentína ellen. – A csodáknak még nincs vége” – utalt arra, hogy akár az esélytelenebbnek tartott Ausztráliával is összekerülhet válogatottja.

Amerikai részről Gregg Berhalter szövetségi kapitány a kiesés ellenére megdicsérte csapatát.

„Nehéz kezelni ezt a helyzetet, nagyon jó srácokból áll a csapatom, de ma kicsit kevesek voltunk... Bár nem a küzdőszellem hiánya miatt, mindent beletettek a fiúk a mai meccsbe. Nagyon büszke vagyok rájuk, de keserű csalódottság lett úrrá rajtam” – idézi a mestert a FIFA honlapja.

Az amerikai csapatkapitány, Tyler Adams már a részben hazai rendezésű, 2026-os világbajnokságra tekint előre.

Sokat dolgoztunk az elmúlt években, hogy így szerepelhessünk, látható a fejlődése az egyértelműen fiatal csapatunknak. Elégedettek lehetünk a teljesítményünkkel. Ugyanakkor még mindig rengeteg tennivalónk van. A következő négy év nagyon értékes lesz annak szempontjából, hogy a játékunk apróbb részleteit is tökéletesíthessük.”

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJÁT ITT OLVASHATJA EL!

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
NYOLCADDÖNTŐ

Hollandia–Egyesült Államok 3–1 (2–0)

Al-Rajjan, Kalifa Nemzetközi Stadion, 44 846 néző. Vezette: Wilton Sampaio (brazil)
HOLLANDIA: Noppert – Timber, Van Dijk, Aké (De Ligt, 90+3.) – Dumfries, De Roon (T. Koopmeiners, a szünetben), F. de Jong, Blind – Klaassen (Bergwijn, a szünetben) – Gakpo (Weghorst, 90+3.), Depay (Simons, 83.). Szövetségi kapitány: Louis van Gaal
EGYESÜLT ÁLLAMOK: Turner – Dest (Yedlin, 75.), Zimmerman, Ream, A. Robinson (Morris, 90+2.) – Musah, T. Adams, McKennie (Aaronson, 67.) – Ferreira (Reyna, a szünetben), Weah (H. Wright, 67.), Pulisic. Szövetségi kapitány: Gregg Berhalter

Gólszerző: Depay (10.), Blind (45+1.), Dumfries (81.), ill. H. Wright (76.)