Vb 2022: Van Gaal csalódott a tizenegyesek miatt, Scalonit meglepte a hollandok stílusa

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2022.12.10. 09:52
null
Louis van Gaal büszke játékosaira, Lionel Scaloni csúnyának nevezte a második félidőt (Fotók: Getty Images)
Mint arról korábban beszámoltunk, Hollandia tizenegyesekkel kapott ki Argentínától a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében. A mérkőzés után a két szövetségi kapitány is értékelt, egyikük csalódottan, másikuk kicsit meglepetten.

 

„Arra kértem a játékosokat, hogy a klubjukban gyakorolják a büntetőket, és ők ezt meg is tették. Fantasztikus teljesítmény volt 0–2-ről visszajönni 2–2-re, de aztán büntetőkkel kikapni nehéz”idézi az ESPN Louis van Gaalt.

„Nem hibáztathatom magam, azt hiszem, mindenre felkészültünk. A játékosaim a végsőkig küzdöttek, és nagyon büszke vagyok rájuk, hogy 20 meccs óta nem kaptunk ki.”

A hollandok kapitánya azt is megjegyezte, hogy miután kettőt elhibáztak, szinte már nem volt esélyük, a nyomás pedig még nagyobb volt a többi rúgón.

Van Gaalnak az argentinok elleni mérkőzés volt az utolsó az oranje kispadján, ezt ő maga is megerősítette a sajtótájékoztatón. A helyét az a Ronald Koeman veszi át, aki 2018 februárja és 2020 nyara között már irányította a holland válogatottat.

Lionel Scaloni, az argentinok szövetségi kapitánya visszafogottan értékelt, ugyanakkor csúnya meccsnek nevezte a találkozót: „Felszült mérkőzés volt. De ez egy negyeddöntő, ami a pályán történik, az a pályán is marad. Úgy játszottak a hollandok, ahogyan nem vártam tőlük. Nem fogok a futballfilozófiájukról beszélni, de az az igazság, hogy a második félidőben ez egy csúnya meccs volt.”

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
NEGYEDDÖNTŐ

HOLLANDIA–ARGENTÍNA2–2 (0–1, 2–2, 2–2)– 11-esekkel 3–4
Loszaíl, Lusail Iconic Stadion,88 235néző.Vezette:Lahoz (spanyol)
HOLLANDIA:
Noppert – Dumfries, Van Dijk, Timber, Aké, Blind (L. de Jong, 64.) – Gakpo (Lang, 113.), De Roon (T. Koopmeiners, a szünetben), F. de Jong, Bergwijn (Berghuis, a szünetben) – Depay (Weghorst, 78.).Szövetségi kapitány:Louis van Gaal
ARGENTÍNA:
E. Martínez – Molina (Montiel, 106.), C. Romero (Pezzella, 78.), Otamendi, Li. Martínez (Di María, 112.), Acuna (Tagliafico, 78.) – Mac Allister, De Paul (Paredes, 66.), Enzo Fernández – Messi, J. Álvarez (La. Martínez, 81.).Szövetségi kapitány:Lionel Scaloni
Gólszerző:
Weghorst (83., 90+11.), ill. Molina (35.), Messi (73. – 11-esből)
Kiállítva:Dumfries (129.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik