Vb 2022: Tomiszlav Szivics hisz a szerbek továbbjutásában

PIETSCH TIBORPIETSCH TIBOR
Vágólapra másolva!
2022.12.02. 10:00
null
Tomiszlav Szivics (Fotó: Nemzeti Sport)
Amikor nagyon kell, a szerb válogatott tud nyerni – állítja Tomiszlav Szivics. Márpedig ha valaki jól ismeri a Katarban szereplő csapatot, az az 56 éves szakember, aki amellett, hogy Magyarországon is eredményesen dolgozott korábban, Szerbia U21-es válogatottját kijuttatta a 2017-es korosztályos Európa-bajnokságra.


„A mostani keretből tizenkét futballista játszott nálam, az Eb-részvétel kiharcolása mellett arra is büszke vagyok, hogy a kiváló kapust, Vanja Milinkovics-Szavicsot én hívtam vissza a korosztályos válogatottba – mondta lapunknak a jelenleg a másodosztályú Zseljeznicsar Pancsevót irányító Tomiszlav Szivics.

„Lehet, hogy a világbajnokság előtt túlzott elvárásokat fogalmaztak meg a csapattal szemben, és odakint is történhetett valami, amiről nem tudunk, de a szerb játékosok már csak olyanok, hogy amikor igazán nagy a baj, képesek összefogni és emlékezetes győzelmet aratni. Vanja ugyanúgy sokat tehet a sikerért, mint a bátyja, Szergej, de Szerbiában most mindenki azt várja, hogy Alekszandar Mitrovics és Dusan Vlahovics veszi a hátára a válogatottat. Nem aggódom, mert ismerem őket, győztes típusú futballisták alkotják az együttest, szentül hiszek a továbbjutásban!”

Svájci kapitány: Szerbia erős
Murat Yakin, a svájciak szövetségi kapitánya a 20min.ch oldalnak
„Sok helyzetet alakítottunk ki Kamerun ellen, de Brazíliával meggyűlt a bajunk. A Szerbia elleni meccs teljesen más lesz, bátrabban kell támadnunk, és biztosan adódnak gólszerzési lehetőségek előttünk. Sommer és Elvedi megfázással küszködik, de a mérkőzésre készen állnak. Az érzelmeinket kordában kell tartanunk végig. Szerbia erős, de a mi csapatunk is az. Jól felkészültünk, és bár tudjuk, hogy az ellenfélnek remek támadói vannak, magunkra koncentrálunk.”

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
CSOPORTKÖR
3. FORDULÓ

G-CSOPORT
20.00:
Kamerun–Brazília (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.00: Szerbia–Svájc (Tv: Duna World) – élőben az NSO-n!

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Brazília 2 2 3–0 +3 6
2. Svájc 2 1 1 1–1 0 3
3. Kamerun 2 1 1 3–4 –1 1
4. Szerbia 2 1 1 3–5 –2 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik