Vb 2022: szívmelengető, miért táncolt úgy Grealish, mint „A kukac”

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2022.11.21. 18:41
null
Jack Grealish Finlaynek ígért tánca (Fotó: Getty Images)
A Manchester City sztárja, Jack Grealish betartotta Finlaynek, az agyi bénulásban szenvedő kisfiúnak tett ígéretét azzal, hogy jellegzetes tánccal ünnepelte gólját az Irán ellen 6–2-re megnyert csoportmérkőzésen a katari labdarúgó-világbajnokságon.

 

Finlay a most kezdődött idény elején levelet írt Grealishnek, amelyben kifejtette, hogy ő a kedvenc játékosa, a pályán és az azon kívül végzett tevékenysége miatt. Finlay tudta, hogy Grealish húga, Holly szintén agyi bénulásban szenved, és elmesélte a támadónak, szívmelengető látnia, hogy milyen sokat segít testvérének – írja a standard.co.uk.

Grealish válaszolt a fiú levelére, aláírt Manchester City-mezt is küldött neki. A játékos ezután meglepte ifjú rajongóját: ellátogatott a City Football Academyre, Finlay minden hétfőn ott játszik, a fogyatékkal élők csapatában. Megölelték egymást, majd a fiú arra kérte Grealisht, hogy a következő gólját a The worm (A kukac) elnevezésű mozdulatsorral ünnepelje. Grealish azzal viccelődött, hogy nem teheti, mert azt sem tudja, hogyan kell csinálni, és meg is sérülhet benne. Végül aztán megígérte, hogy táncol!

A játékos betartotta a szavát. Az Irán ellen Katarban 6–2-re megnyert csoportmérkőzésen ő szerezte csapata hatodik gólját, majd bemutatta azt a bizonyos, ígért táncot. Nem sokkal a találkozó után a Twitter oldalán osztotta meg a találkozásukon készült videót és a katari gólöröméről készült képet – mindehhez csak annyit kommentelt: „Érted, Finlay!”


ÉLŐ KÖZVETÍTÉS, STATISZTIKÁK, ITT!

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
1. FORDULÓ

B-CSOPORT
Anglia–Irán 6–2 (3–0)
Al-Rajjan, Kalifa Nemzetközi Stadion, 45 334 néző. Vezette: Claus (brazil)
Anglia:
Pickford – Trippier, Stones, Maguire (Dier, 70.), Shaw – Bellingham, Rice – Saka (Rashford, 70.), Mount (Foden, 71.), Sterling (Grealish, 70.) – Kane (Wilson, 76.). Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
Irán:
Bejranvand (H. Hosszeini, 20.) – Moharrami, Puraligandzsi, Csesmi (Kanaanizadegan, a szünetben), M. Hosszeini, Mohammadi (Torabi, 63.) – Nurollahi (Azmun, 77.), Karimi (Ezatolahi, a szünetben), Hadzsszafi, Dzsahanbahs (Golizadeh, a szünetben) – Taremi. Szövetségi kapitány: Carlos Queiroz
Gólszerző: Bellingham (35.), Saka (43., 62.), Sterling (45+1.), Rashford (71.), Grealish (89.), ill. Taremi (65., 90+13. – a másodikat 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik