Vb 2022: szégyent és fájdalmat érez a Costa Rica-i védő – nyilatkozatok

KRASZNAI BENCEKRASZNAI BENCE
Vágólapra másolva!
2022.11.23. 21:21
null
Kendall Waston „hátra mászva” próbálta elérni a labdát (Fotó: Getty Images)
Spanyolország felejthetetlen, 7–0-s diadalt aratott Costa Rica felett szerdán, a Katarban zajló labdarúgó-világbajnokság E-csoportjában. A mérkőzés után boldog, mégis hideg fejjel gondolkozó spanyolok nyilatkoztak, a Costa Rica-iak viszont érhető módon nagy csalódottságuknak adtak hangot.

„Nagyon különleges meccs volt nekünk. Általában nehezen kezdjük a tornákat, szóval különösen nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy ez most másképp történjen, szerencsére nagyon jól csináltunk, fontos győzelmet arattunk” – idézte a spanyol szövetségi kapitány, Luis Enrique meccset követő gondolatait a Marca.

Enrique elégedett játékosai teljesítményével, de messzemenő következtetést nem szeretne levonni a keddi eredményből. Elmondta, két lábbal a földön kell járniuk, és csakis a következő, Németország elleni csoportmérkőzésre szabad koncentrálniuk: „Természetesen nagyon erősen kell fókuszálnunk. A Costa Rica elleni meccsen létfontosságú volt, hogy olyan spanyol játékosok érkezzenek a pályára, akik nem izgulnak, s tiszta fejjel játszanak. Most valami máson kell dolgoznunk, a dicséret gyengít, márpedig az én csapatom nem fog pihenni. Németország legyőzhet minket, mert igazi nagyágyú – ettől függetlenül mi úgy megyünk ki ellene a pályára, ahogyan azt most is tettük. A kezdő tizenegyen is változtatok, s ha esetleg nyernek a németek, az nem amiatt lesz, mert lazítottunk.”

A Reuters így idézte a Spanyolország 100. világbajnoki gólját szerző Dani Olmót: „Nem gondolom, hogy Costa Rica ennyire rosszul játszott, szerintem ez a mi érdemünk volt. Megérdemeltük a győzelmet, elvittük a játékot. Erős a csapatunk, ugyanezen az úton kell tovább haladnunk. Nem kérdés, nagy önbizalmat merítettünk a történtekből.”

A Costa Rica-i védő, Kendall Waston szégyent és fájdalmat érez: „Hét-nullára kikapni világbajnokságon… Ez olyan eredmény, amelyet egyikünk sem szeretett volna megtapasztalni. Együtt kell felállnunk, és harcolnunk a hátralévő két csoportmérkőzésen.”

A Costa Rica-i válogatott szövetségi kapitánya, Luis Fernando Suárez így értékelt: „Végig tartották a labdát, mi pedig ennek épp az ellenkezőjét csináltuk: nem birtokoltuk eleget a labdát, nem igazán támadtunk. Ők csodálatosan játszottak, mi meg nem” – vont mérleget röviden és tömören a szakember.

Az MTI a következőképpen számolt be Luis Fernando Suárez véleményéről: „Foglalkoznom kell ezzel a meccsel, és nagyon alaposan át kell gondolnom, mit mondjak a fiúknak, hogy javuljon a hangulatuk. Nagyon aggódom amiatt, hogy a csapatom nem tud megbirkózni ezzel a szörnyű eredménnyel.”

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
1. FORDULÓ

E-CSOPORT
Spanyolország–Costa Rica 7–0
(3–0)
Katar, a-Tumama Stadion, 40 013 néző. Vezette: Abdulla (arab emírségekbeli)
SPANYOLORSZÁG: Unai Simón – Azpilicueta, Laporte, Rodri, Jordi Alba (A. Balde, 64.) – Gavi, Busquets (Koke, 64.), Pedri (Carlos Soler, 57.) – Ferran Torres (Álvaro Morata, 57.), Asensio (Nico Williams, 69.), Dani Olmo. Szövetségi kapitány: Luis Enrique
COSTA RICA: K. Navas – Carlos Martínez (Waston, a szünetben), Ó. Duarte, Calvo, Oviedo (Matarrita, 82.) – Fuller, Borges (Aguilera, 72.), Tejeda, Bennette (B. Ruiz, 61.) – J. Campbell, Contreras (Zamora, 61.). Szövetségi kapitány: Luis Fernando Suárez (kolumbiai)
Gólszerző: Dani Olmo (11.), Asensio (21.), Ferran Torres (31., 54. – az elsőt 11-esből), Gavi (74.), Carlos Soler (90.), Álvaro Morata (90+2.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A csoport másik mérkőzésén
NÉMETORSZÁG–JAPÁN 1–2

E-CSOPORT
November 23., 14.00
al-Rajján,
Kalifa Nemzetközi Stadion
Németország–Japán 1–2
November 23., 17.00
Doha,
al-Tumama Stadion
Spanyolország–Costa Rica 7–0
November 27., 11.00
al-Rajján,
Ahmad bin Ali Stadion
Japán–Costa Rica  
November 27., 20.00
al-Hor,
al-Bajt Stadion
Spanyolország–Németország  
December 1., 20.00
al-Rajján,
Kalifa Nemzetközi Stadion
Japán–Spanyolország  
December 1., 20.00
al-Hor,
al-Bajt Stadion
Costa Rica–Németország  
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik