Vb 2022: szabályszegése nem veszélyezteti a Juve-középpályás jövőjét

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
2021.09.08. 11:02
null
Weston McKennie nem léphetett pályára Kanada ellen (Fotó: AFP)
Gregg Berhalter, az Egyesült Államok labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitánya azt mondta, Weston McKennie válogatottbeli karrierjét nem veszélyezteti az, hogy megszegte a csapaton belüli szabályokat, s ezért büntetést kapott – írja az MTI.


A szakember részleteket nem közölt a történtekről, de a hírek szerint a Juventus 23 éves középpályása engedély nélkül vendéget fogadott a nemzeti együttes „buborékjában".

A kritikák kereszttüzébe került McKennie nem léphetett pályára vasárnap, a Kanada elleni világbajnoki selejtezőn, amelyen csapata meglepetésre csak 1–1-es döntetlent játszott az északi szomszéddal. Az amerikaiak egyelőre a negyedik helyen állnak holtversenyben az észak-amerikai régió csoportjában, amelyből az első három jut ki a jövő évi, katari vb-re.

Az Egyesült Államok szövetsége közölte, hogy McKennie a szerdai (mai), Honduras elleni meccsen sem szerepel, és visszatér olasz klubjához. Ezek után indultak meg a találgatások a válogatottbeli jövőjéről.

„Nyitva áll előtte az ajtó – fogalmazott Berhalter. – Nagyon kevés olyan helyzet akad, amely után egy játékos soha nem térhet vissza a válogatotthoz. Nálunk ez nem így működik.”

Hozzátette: hosszan elbeszélgetett a futballistával, aki fontos láncszeme együttesének, s biztos abban, hogy ha a jövőben is jól teljesít a klubcsapatában, akkor újra meghívót kap a válogatottba.

McKennie eddig 25-ször szerepelt a nemzeti csapatban, és hét gólt szerzett.

„Mindenki követ el hibákat. Weston bocsánatot kért a csapattól és tőlem is” – hangsúlyozta a kapitány.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek