Vb 2022: „Stadiont akarunk!” – Modricék telefonon beszéltek a főpolgármesterrel 

Vágólapra másolva!
2022.12.11. 20:33
null
A Sportske novosti címlapsztorija: Luka Modric (jobbra) telefonon beszélt Tomislav Tomasevic (balra) zágrábi polgármesterrel (Forrás:<a href="https://sportske.jutarnji.hr/sn/nogomet/sp2022/tomasevic-zvao-kustica-ovaj-mu-porucio-hocemo-stadion-a-onda-je-mobitel-uzeo-modric-15284819?fbclid=IwAR3O5N1B3MEpX7p0Tqv7xUX3an6J1B4XRVuNwBV08JsrDgVxXvVkUyd1f5g"> Sportske novosti</a>)
Természetes, hogy nagy az öröm a horvátok táborában a labdarúgó-világbajnokság helyszínén, hiszen Horvátország válogatottja pénteken Brazíliát kiejtve bejutott az elődöntőbe Katarban – a sikeren felbuzdulva máris új, nemzeti stadiont kértek Luka Modricék Zágráb főpolgármesterétől, Tomislav Tomasevictől. 

 

Itt a lobbi ideje! A válogatott újabb sikerét kihasználva új stadiont szeretnének a horvát labdarúgás irányítói.

A Sportske novosti napilap arról ír vasárnapi számában, hogy Marijan Kusticot, a Horvát Labdarúgó-szövetség elnökét a brazilok kiverését követő ünneplés alatt hívta fel Tomislav Tomasevic, Zágráb főpolgármestere.

A politikus gratulált, elmondta, hogy a horvát főváros önfeledten ünnepel, Kustic pedig nyomban rávágta: „Stadiont akarunk!” Majd a telefont Luka Modricnak, a horvátok csapatkapitányának adta át. A beszámoló szerint a középpályás kifejtette, a horvát labdarúgás az eredményeivel kiérdemelt egy modern, a mai kor követelményeinek megfelelő létesítményt. Tomasevic a véleményt alátámasztó eredményekkel nem is szállhatott vitába: megígérte, lesz stadion, mindent meg is tesz azért, hogy a terv mielőbb megvalósulhasson… Egyöntetű a vélemény: a horvát labdarúgó-válogatott az eredményeivel lépéskényszerbe is hozhatja a döntéshozókat.

Nem titok, a horvát közvéleményt élénken foglalkoztatja ez a téma, amióta Andrej Plenkovic miniszterelnök maga is kifejtette, hogy a létesítményhelyzet meglehetősen mostoha Horvátországban, új, illetve felújított stadionokra is szükség van. Mint ismeretes, a horvát labdarúgás első számú stadionja a zágrábi Maksimir, ahol a válogatott is a legtöbb meccsét játssza, de a 110 éve épült létesítmény nem sorolható a legmodernebb futballarénák közé. A 110 év alatt mindössze háromszor újították fel, legutóbb 11 évvel ezelőtt, 2011-ben.

Már négy évvel ezelőtt, a 2018-as vb-ezüstérem után is téma volt Horvátországban a létesítményfejlesztés, de nem történt előrelépés. A sportot, illetve a labdarúgást nyomon követő réteg ugyanakkor elismeréssel tekint Eszék felé, az NK Osijeknél folyó magyar beruházásnak köszönhetően a hamarosan elkészülő Stadion Pampas példaként szolgálhat a horvát sportirányítás számára is.


A KATARI VB HÁTRALÉVŐ PROGRAMJA
ELŐDÖNTŐ
December 13., 20.00
Loszaíl,
Lusail Iconic Stadion
Argentína–Horvátország
December 14., 20.00
Al-Hor,
al-Bajt Stadion
Franciaország–Marokkó
A 3. HELYÉRT
December 17., 16.00
Al-Rajján,
Kalifa Nemzetközi Stadion
Az elődöntő vesztesei
DÖNTŐ
December 18., 16.00
Loszaíl,
Lusail Iconic Stadion
Az elődöntő győztesei

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik