Vb 2022: Southgate marad az angol kapitány – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2022.12.17. 22:38
null
Úgy tűnik, hogy nem áll fel az angol válogatott kispadjáról Gareth Southgate (Fotó: Getty Images)
Gareth Southgate marad az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Az 52 éves edző még nem közölte döntését az FA-vel – írja a The Telegraph.

 

A fenti forrás értesülései szerint Southgate már a vb előtt elhatározta, hogy távozik – még egy angol vb-győzelem esetében is –, mivel úgy érezte, hogy túlzottan nagy a negativitás a csapat és az ő személye körül. Mint ismert, a kritikák főleg a Magyarország ellen 4–0-ra elveszített Nemzetek Ligája-mérkőzést kezdtek el záporozni a szövetségi kapitányra, akinek a 2024-es németországi Európa-bajnokságig szól a szerződése az FA-vel.

A Franciaország elleni negyeddöntős búcsút követően az 52 éves tréner néhány napnyi időt kért, hogy átgondolja a saját helyzetét. Southgate végső soron azért döntött a maradás mellett, mivel Harry Kane csapatkapitány biztosította őt a játékosok támogatásáról, valamint az FA is úgy ítélte meg, hogy a válogatott tovább fejlődött annak dacára, hogy nem ismételte meg az oroszországi világbajnokságon vagy a tavalyi Eb-n látott eredményeket.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik