Vb 2022: Southgate marad az angol kapitány – hivatalos

Vágólapra másolva!
2022.12.18. 11:50
null
Eldőlt, hogy Southgate marad az angol kapitány (Fotó: AFP)
Gareth Southgate marad az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya – jelentette be az angol szövetség (FA). Az 52 éves szakember kitölti a 2024-es Európa-bajnokság végéig szóló szerződését.

 

Örömmel jelentjük be, hogy Gareth Southgate folytatja a megkezdett munkát a nemzeti csapat szövetségi kapitányaként, amely az ő vezetésével vág neki a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőinek. Gareth és Steve Holland másodedző munkáját mindvégig teljes mellszélességgel támogattuk, az Európa-bajnokságra való felkészülés pedig ebben a pillanatban elkezdődött” – idézi Mark Bullingham ügyvezető igazgatót a szövetség közleménye.

Mint ismert, az angol labdarúgó-válogatott veretlenül jutott tovább a csoportjából a katari világbajnokságon, a nyolcaddöntőben Szenegált is kiverte, viszont a negyeddöntőben Franciaország már túl nagy falatnak bizonyult – a gallok 2–1-re győzték le Southgate együttesét.

Anglia a címvédő Olaszországgal, Ukrajnával, Észak-Macedóniával és Máltával került egy csoportba a 2024-es németországi Európa-bajnokság selejtezőiben.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik