A brit média szerint a 2024-es Eb-ig szólhat az új szerződés (Fotó: AFP)

 

Az 51 éves szakember azt mondta, most már olyan helyzetben van, hogy tárgyalóasztalhoz ülhet az angol szövetség (FA) vezetőivel, és szerinte nem lesz nehéz dolguk a megállapodás megkötését illetően.

A részben budapesti rendezésű nyári Európa-bajnokságon ezüstérmes angolok az utolsó vb-selejtezős meccsükön 10–0-ra győztek San Marino vendégeként, s csoportelsőként, egyenes ágon kijutottak a 2022-es világbajnokságra. A magyar válogatott 4–0-ra kapott ki Budapesten Angliától, majd Londonban 1–1-es döntetlent játszott vele.

Southgate 2016 óta irányítja az angol válogatottat, mely azóta világbajnoki negyedik volt Oroszországban, majd döntőt játszott a nyári Eb-n, melyet az olaszokkal szemben, tizenegyesekkel elbukott.

Southgate elmondta, élvezi a közös munkát a jelenlegi szakmai stábbal és játékoskerettel, és eddig csupán azért nem egyeztettek a hosszabbításáról, mert az Eb-re, majd a vb-selejtezőre koncentráltak.

„Most jött el a legmegfelelőbb pillanat erre, átnézhetünk mindent, de nem számítok rá, hogy hosszadalmas és bonyolult lesz a tárgyalásunk” – jelentette ki Southgate, akinek a most érvényben lévő szerződése jövőre jár le, a brit média szerint pedig a 2024-es németországi Eb-ig hosszabbítanak vele, és a fizetését megduplázzák.