Paulo Sousa hisz a csapatában (Fotó: AFP)


A selejtezők csoportkörének utolsó mérkőzésén Magyarországtól kapott ki hazai pályán a lengyel válogatott, amit követően Paulo Sousa rengeteg kritikát kapott. A korábbi Vidi-tréner hisz a csapatában.

„Ebben a szakaszban minden együttesnek ugyanannyi esélye van, hogy kijusson Katarba. Az águnk nagyon kiegyensúlyozott, technikailag és fizikailag is. Remélhetőleg futballistáink jó formában lesznek a rájátszásra, sok múlik a bajnoki meccseken és az európai kupaküzdelmeken. Nagyon fontos, hogy minden játékos teljes erőbedobással érkezzen az edzőtáborba, hogy magas szinten tudjunk versenyezni. Optimista vagyok, hiszek a csapatomban” – mondta el a sorsolást követően Paulo Sousa a Polsat Sportnak.

A portugál szakember Robert Lewandowskit is méltatta: „a világ legjobb labdarúgója van a sorainkban”. Elmondta még, hogy az oroszok az új szövetségi kapitánnyal, Valerij Karpinnal erősebbek lettek.

 
Vb 2022: Lehetett volna kicsit jobb is a sorsolás – Mancini
Vb 2022: eldőlt, Olaszország és Portugália közül csak az egyik lehet ott Katarban

Portugália útja nehéz lesz a világbajnokságra, hiszen Törökország után továbbjutás esetén az Olaszország–Észak-Macedónia párharc győztesével találkozik. Fernando Santos szövetségi kapitány ennek ellenére magabiztos.

„Nem érdemes Olaszországról beszélni. Először arra kell koncentrálnunk, hogy legyőzzük Törökországot, ez a legfontosabb meccs számunkra. Teljesen magabiztos vagyok azzal kapcsolatban, hogy ott leszünk Katarban” – nyilatkozta a 67 éves szakember.

A török válogatott szeptemberben kinevezett kapitánya, Stefan Kuntz szerint a legnehezebb ágra került az együttese.

„Ez a legnehezebb ág a világbajnokságra. Azonban amit csapatként mutattunk az érkezésem óta, az reményt ad az előttünk álló feladatokra. Meglátjuk, mit tehetünk” – árulta el a német szakvezető.

Az A jelű ágon Ausztria Walesben kezd, győzelem esetén pedig hazai pályán harcolhatná ki a vb-szereplést.

„Bármi lehetséges ebben a csoportban – kezdte Franco Foda, osztrák kapitány. – Ha mindannyian formában és jó ritmusban leszünk, akkor van esélyünk nyerni. Nincs több könnyű mérkőzés, kidolgozott tervre van szükség. Mi lehetne szebb egy mindent eldöntő bécsi meccsnél?”

A walesieket irányító Robert Page szerint nagyszerű esélyt kaptak.

„Miért ne álmodozhatnánk a világbajnokságról? Ezért vagyunk itt, gyermekkorunk óta ez a célunk, és két győzelemre vagyunk ettől. Nagyszerű lehetőséget kaptunk. Nem fogok hazudni, fél szemmel Portugáliát és Olaszországot figyeltem, el akartam kerülni őket, hiszen fantasztikus csapatok” – mondta el Robert Page.

A PÓTSELEJTEZŐS PÁRHARCOK ÁGAK SZERINT

Interkontinentális pótselejtezők

A FIFA interkontinentális fronton is sorsolt: az ázsiai selejtezők 5. helyezettje a dél-amerikai zóna 5. helyezettjével csap össze semleges helyszínen, míg a CONCACAF-zóna negyedikje az óceáni zóna győztesével találkozik a vb-részvételért június 13-án vagy 14-én.

A JELŰ ÁG
ELŐDÖNTŐ

Skócia–Ukrajna
Wales–Ausztria (a párharc győztese a döntő házigazdája)

B JELŰ ÁG
ELŐDÖNTŐ
Oroszország–Lengyelország (a párharc győztese a döntő házigazdája)
Svédország–Csehország

C JELŰ ÁG
ELŐDÖNTŐ

Olaszország–Észak-Macedónia
Portugália–Törökország (a párharc győztese a döntő házigazdája)