Önfeledt marokkói öröm (Fotó: Getty Images)

 

„Taktikailag elképesztő mérkőzést játszottunk. A játékosaim végig betartották a meccs előtt megbeszélt utasításaimat, nagyon büszke vagyok rájuk. A rendes játékidőben és a hosszabbításban is volt lehetőségünk eldönteni a meccset, de tudtuk, hogy ha szükség lesz rá a tizenegyeseknél, akkor számíthatunk a kapusunkra, aki világklasszis teljesítményre képes” – mondta a meccs utáni pálya széli interjú során Valid Regragi, a marokkói válogatott szövetségi kapitánya, majd megölelte hőssé váló kapusát, Jasszin Bunut.

„Gratulálok a fiúknak, hatalmas dolgot vittek véghez. A siker titka az, hogy sikerült elhinnünk: akár még világbajnokok lehetünk” – tette hozzá a szakvezető.

A spanyol válogatott szövetségi kapitány, Luis Enrique röviden így nyilatkozott a vesztes nyolcaddöntő után: „Vállalom a felelősséget a kiesés miatt, a jövőmről azonban még nem szeretnék beszélni. Ennek nem most van itt az ideje...”

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
NYOLCADDÖNTŐ

MAROKKÓ–SPANYOLORSZÁG 0–0 – 11-esekkel 3–0
Al-Rajjan,
Egyetemvárosi Stadion, 44 667 néző. Vezette: Rapallini (argentin)
MAROKKÓ:
Bunu – Hakimi, Agerd (el-Jamik, 84.), Szaissz, Mazraui (Attijat Allah, 82.) – Unahi (Benun, 120.), Amrabat, Amallah (Seddira, 82.) – Zijes, en-Nesziri (Szabiri, 82.), Bufal (Abde, 66.). Szövetségi kapitány: Valid Regragi
SPANYOLORSZÁG:
Unai Simón – M. Llorente, Rodri, Laporte, Jordi Alba (Balde, 98.) – Gavi (Soler, 63.), Busquets, Pedri – Ferran Torres (N. Williams, 75.; Sarabia, 119.), Asensio (Morata, 63.), Olmo (Ansu Fati, 98.). Szövetségi kapitány: Luis Enrique