Vb 2022: Sergio Ramos nem lesz ott Katarban – keretet hirdettek a spanyolok

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.11.11. 12:57
null
Kijelölte világbajnoki keretét Luis Enrique, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya (Fotó: Getty Images)
Kihirdette 26 fős keretét a katari labdarúgó-világbajnokságra az E-csoportban érdekelt spanyol válogatott szövetségi kapitánya, Luis Enrique, aki nem hívta meg többek között a francia Paris Saint-Germain világ- és Európa-bajnok védőjét, Sergio Ramost. A névsorban hét Barcelona-játékos mellett csupán két Real Madrid-labdarúgó kapott helyet.

A 26-os keretbe a Barcelona adja a legtöbb játékost, hetet, mögötte az Atlético Madrid három, az Athletic Bilbao, a Real Madrid, a Valencia, a Villarreal, valamint a francia Paris Saint-Germain és az angol Manchester City két-két labdarúgót, a Brentford, a Brighton, a Chelsea és a német RB Leipzig egy-egy játékost ad a spanyol válogatottba.

Nem lesz ott viszont Katarban a 180-szoros válogatott védő, Sergio Ramos mellett a Manchester United kapusa, David de Gea, a Liverpool középpályása, Thiago Álcantara és a Villarreal támadója, Gerard Moreno sem, így a keretben csak egy világbajnok, a Barcelona védekező középpályása, Sergio Busquets kapott helyet.


A SPANYOL VÁLOGATOTT 26 FŐS KERETE A KATARI VB-RE
Kapusok:
Unai Simón (Athletic Bilbao), David Raya (Brentford – Anglia), Robert Sánchez (Brighton & Hove – Anglia).
Védők: Dani Carvajal (Real Madrid), César Azpilicueta (Chelsea – Anglia), Eric García (FC Barcelona), Hugo Guillamón (Valencia), Pau Torres (Villarreal), Aymeric Laporte (Manchester City – Anglia), José Gayá (Valencia), Jordi Alba (FC Barcelona).
Középpályások: Sergio Busquets (FC Barcelona), Rodri (Manchester City – Anglia), Pedri (FC Barcelona), Koke (Atlético Madrid), Gavi (FC Barcelona), Carlos Soler (PSG – Franciaország), Marcos Llorrente (Atlético Madrid).
Támadók: Pablo Sarabia (PSG – Franciaország), Nico Williams (Athletic Bilbao), Marco Asensio (Real Madrid), Álvaro Morata (Atlético Madrid), Ansu Fati (FC Barcelona), Yeremy Pino (Villarreal), Ferran Torres (FC Barcelona), Dani Olmo (RB Leipzig – Németország).
Szövetségi kapitány: Luis Enrique

E-CSOPORT
November 23., 14.00
al-Rajján,
Kalifa Nemzetközi Stadion
Németország–Japán x–x
November 23., 17.00
Doha,
al-Tumama Stadion
Spanyolország–Costa Rica x–x
November 27., 11.00
al-Rajján,
Ahmad bin Ali Stadion
Japán–Costa Rica x–x
November 27., 20.00
al-Hor,
al-Bajt Stadion
Spanyolország–Németország x–x
December 1., 20.00
al-Rajján,
Kalifa Nemzetközi Stadion
Japán–Spanyolország x–x
December 1., 20.00
al-Hor,
al-Bajt Stadion
Costa Rica–Németország x–x
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik