Vb 2022: Scaloni szerint tévesen bélyegzik meg a csapatát

Vágólapra másolva!
2022.12.12. 14:41
null
Lionel Scaloni szerint tévesen ítélik meg az argentin válogatottat (Fotó: Getty Images)
Megtartotta a Horvátország elleni világbajnoki elődöntőt megelőző sajtótájékoztatóját az argentin labdarúgó-válogatott. A kétszeres világbajnok nemzet részéről Lionel Scaloni szövetségi kapitány és Nicolás Tagliafico válaszolt a sajtó kérdéseire.

Nehéz mérkőzésre számítok egy rendkívül jól szervezett csapat ellen, amely nagy kihívás elé fog állítani minket. Nincs értelme az előző vb-n lejátszott meccsre gondolni, Horvátország jó csapat és nem lesz könnyű dolgunk ellenük” – mondta a holnap esti ellenfélről Lionel Scaloni, aki ezután a csapatát a Hollandia elleni negyeddöntő után ért kritikákra is reagált.

Egy futballmeccsen bármi megtörténhet, a játékosokban is felmehet a pumpa, de azért van a játékvezető, hogy rendet tegyen a pályán. Szeretnék leszámolni azzal a bélyeggel, hogy mi csak drámát és feszültséget tudunk generálni. Kikaptunk Szaúd-Arábiától, de nem rendeztünk drámai előadást utána. A tavalyi Copa América-döntőben sem kaptunk össze a brazilokkal, vissza lehet nézni, a játékosok remek hangulatban pacsiztak a kijáróban” – nyilatkozta az argentin szövetségi kapitány.

Argentína legutóbb a 2018-as oroszországi világbajnokságon csapott össze Horvátországgal. A 3–0-s horvát sikerrel végződő találkozón Nicolás Tagliafico, a Lyon hátvédje is pályára lépett.

Horvátország rendkívül szervezett, kiválóan összerakott csapat. Bizonyos mértékben hasonlítanak arra az együttesre, amellyel 2018-ban játszottunk, de a mi csapatunk kicserélődött azóta. Ez a mostani mérkőzés teljesen más lesz, mint amilyen az oroszországi csoportmeccs volt” – mondta Nicolás Tagliafico.

Az Argentína–Horvátország világbajnoki elődöntőt kedd este 20 órás kezdéssel rendezik a Loszaíl Stadionban.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik