Vb 2022: Reus nem épült fel, Götze és Moukoko bekerült – itt a német keret

Vágólapra másolva!
2022.11.10. 12:29
null
Götze a 2016-os Eb után vehet részt újra nagy tornán (Fotó: AFP)
Csütörtökön délben kihirdette a 10 nap múlva kezdődő világbajnokságon szereplő német válogatott keretét Hansi Flick szövetségi kapitány. Kiderült, hogy a Borussia Dortmund szélsője, Marco Reus újabb nagy nemzetközi tornáról marad le, mert szeptember óta sérült bokája nem jött rendbe, „helyette” így dortmundi csapattársa a 17 éves Youssoufa Moukoko mehet a világbajnokságra, s ott van a névsorban Mario Götze is, aki 2017 novemberében lépett pályára legutóbb a válogatottban.

Hansi Flick kapitány 26 fős kerete több meglepetéssel is szolgál: egyrészt kimaradt belőle a nemzetközi sajtóban gyakorta a világ legpechesebb futballistájának nevezett Marco Reus: a dortmundiak 33 éves szélsője még szeptemberben szenvedett bokasérülést, és ugyan többször is megpróbálkozott azóta a visszatéréssel – legutóbb éppen az elmúlt hétvégén –, nagyon úgy néz ki, a katari seregszemle helyett több hétig tartó regeneráció vár a 2014-es vb-ről, a 2016-os és a 2020-as Eb-ről is lemaradó Reusra.

Szintén a némi meglepetésre kimaradók listáját gyarapítja a két védő Mats Hummels és Robin Gosens. Bekerült ugyanakkor a keretbe két újonc támadó, a mindössze 17 éves Youssoufa Moukoko, valamint a 20 éves Niclas Füllkrug, és az a Mario Götze is, aki legutóbb öt éve, 2017 novemberében lépett pályára a válogatottban, s a 2016-os Európa-bajnokság óta nem járt a német válogatottal nagy tornán.

A 2014-es világbajnokság döntőjét eldöntő – s még mindig csak – 30 éves Götzével együtt egyébként összesen négy világbajnok található a németek névsorában: Manuel Neuer, a keret rangidőse a maga 36 évével, Matthias Ginter és Thomas Müller volt tagja a nyolc évvel ezelőtt diadalmaskodó Nationalelfnek.

Az E-csoportban szereplő válogatottak közül már csak a spanyolok nem hirdették ki keretüket, Japán és Costa Rica már korábban megtette.


A NÉMET VÁLOGATOTT VILÁGBAJNOKI KERETE
KAPUSOK: Manuel Neuer (Bayern München), Marc André ter Stegen (Barcelona – Spanyolország), Kevin Trapp (Eintrahct Frankfurt)
VÉDŐK: Antonio Rüdiger
(Real Madrid), Matthias Ginter (SC Freiburg), Niklas Süle (Borussia Dortmund), Thilo Kehrer (West Ham United), Lukas Klostermann (RB Leipzig), David Raum (RB Leipzig), Cristian Günter (SC Freiburg), Nico Sclotterbeck (Borussia Dortmund), Armel Bella-Kotchap (Southampton – Anglia)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Joshua Kimmich (Bayern München), Mario Götze (Eintracht Frankfurt), Ilkay Gündogan (Manchester City – Anglia), Leon Goretzka (Bayern München), Julian Brandt (Borussia Dortmund), Kai Havertz (Chelsea – Anglia), Jamal Musiala (Bayern München), Jonas Hofmann (Borussia Mönchengladbach)
TÁMADÓK: Thomas Müller (Bayern München), Leroy Sané (Bayern München), Serge Gnabry (Bayern München), Karim Adeyemi (Borussia Dortmund), Niclas Füllkrug (Werder Bremen), Youssoufa Moukoko (Borussia Dortmund)

A CSOPORT PROGRAMJA
A csoportkör adatbankja napi bontásban itt!
E-CSOPORT
November 23., 14.00
al-Rajján,
Kalifa Nemzetközi Stadion
Németország–Japán x–x
November 23., 17.00
Doha,
al-Tumama Stadion
Spanyolország–Costa Rica x–x
November 27., 11.00
al-Rajján,
Ahmad bin Ali Stadion
Japán–Costa Rica x–x
November 27., 20.00
al-Hor,
al-Bajt Stadion
Spanyolország–Németország x–x
December 1., 20.00
al-Rajján,
Kalifa Nemzetközi Stadion
Japán–Spanyolország x–x
December 1., 20.00
al-Hor,
al-Bajt Stadion
Costa Rica–Németország x–x

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik