Vb 2022: öten már a negyedik tornájukra készülnek az uruguayi keretből!

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2022.11.11. 08:55
null
Luis Suárez és Edinson Cavani is a negyedik vb-jére készül (Fotó: afp)
Az uruguayi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Diego Alonso kihirdette csapata 26 fős keretét a jövő vasárnap kezdődő katari világbajnokságra. A névsor legnagyobb kuriózuma, hogy összesen 5 olyan játékos van benne, aki már a 2010-es tornán is ott volt, vagyis a negyedik vb-jére készül.

Luis Suárez, Edinson Cavani, Fernando Muslera, Diego Godín és Martín Cáceres volt ott már a dél-afrikai világbajnokságon (és azóta mindegyiken), amelyen ráadásul elődöntőbe jutottak, és a negyedik helyen zártak.

Persze rajtuk kívül is találhatóak nagy nevek a keretben, mint például az Atlético Madrid, illetve a Barcelona védője, José María Giménez és Ronald Araújo. A középpályára a Real Madrid (Federico Valverde), a Manchester United (Facundo Pellistri) és a Tottenham (Rodrigo Bentancur) is ad játékost, míg a csatárok között Darwin Núnez (Liverpool) is ott lesz a tornán.

Az uruguayi válogatott november 24-én kezdi meg szereplését a H-csoportban Dél-Korea ellen, majd Portugáliával és Ghánával kell megküzdenie a továbbjutásért.

URUGUAY VILÁGBAJNOKI KERETE
KAPUSOK: Sergio Rochet
(Nacional),Fernando Muslera(Galatasaray – Törökország), Sebastián Sosa(Independiente – Argentína)
VÉDŐK: José María Giménez(Atlético Madrid – Spanyolország),Sebastián Coates(Sporting CP – Portugália),Diego Godin(Vélez Sarsfield – Argentína),Martín Cáceres(Los Angeles Galaxy – Egyesült Államok),Ronald Araújo(Barcelona – Spanyolország),Guillermo Varela(Flamengo – Brazília),Mathías Olivera(Napoli – Olaszország),José Luis Rodríguez(Nacional), Matías Vina(Roma – Olaszország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Lucas Torreira(Galatasaray – Törökország),Manuel Ugarte(Sporting CP – Portugália),Matías Vecino(Lazio – Olaszország),Rodrigo Bentancur(Tottenham – Anglia),Federico Valverde(Real Madrid – Spanyolország),Facundo Pellistri(Manchester United – Anglia),Nicolás de la Cruz(River Plate – Argentína), Giorgian de Arrascaeta(Flamengo – Brazília),Agustín Canobbio(Athletico Paranaense – Brazília), Facundo Torres(Orlando City – Egyesült Államok)
TÁMADÓK: Luis Suárez(Nacional),Edinson Cavani(Valencia – Spanyolország),Darwin Núnez(Liverpool – Anglia), Maxi Gómez(Trabzonspor – Törökország)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Diego Alonso

A H-CSOPORT PROGRAMJA
November 24., 14.00
al-Rajján,
Education City Stadion
Uruguay–Dél-Korea
November 24., 17.00
Doha,
974 Stadion
Portugália–Ghána
November 28., 14.00
al-Rajján,
Education City Stadion
Dél-Korea–Ghána
November 28., 20.00
Loszaíl,
Lusail Iconic Stadion
Portugália–Uruguay
December 2., 16.00
al-Rajján,
Education City Stadion
Dél-Korea–Portugália
December 2., 16.00
al-Vakra,
al-Dzsanúb Stadion
Ghána–Uruguay

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik