Vb 2022: összeveszett a kapitánnyal, kitették a kameruni keretből az Inter sztárját

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.11.28. 10:33
null
André Onanát kitették a kameruni keretből (Fotó: Getty Images)
Sajtóhírek szerint a szerbek elleni mérkőzés előtt kitették a kameruni válogatott világbajnoki keretéből az olasz Internazionalét erősítő André Onanát, miután a kapus nem értett egyet Rigobert Song szövetségi kapitánnyal a kapusok stílusát illetően. A 26 éves játékos kijelentette, nem hajlandó változtatni stílusán – írta meg Twitter-oldalán Fabrizio Romano, olasz újságíró.


Az AFP hírügynökség beszámolója szerint Rigobert Song szövetségi kapitány fegyelmi okok miatt száműzte a kameruni keretből az Inter kapusát, a Svájc ellen még játszó André Onanát. Úgy tudni, a játékos már el is hagyta Katart.

Az Athletic azt írja, Song a csapat vasárnapi edzésén azt kérte Onanától, hogy közvetlenebbül és sokkal nagyobb biztonságra törekedve védjen, ne kockáztassa, hogy gólt kapjanak.

Érdekesség, hogy az Inter kapusa a Svájc elleni mérkőzésen 61 labdaérintéséből 26-ot a tizenhatoson kívül jegyzett, veszélyeztetve ezzel saját kapuját is. Vélhetően ezért kérte őt Song arra, hogy jobban figyeljen kapujára.

 


 

Fabrizio Romano, olasz újságíró arról posztolt hétfő délelőtt, hogy a szakember a kapus stílusát kifogásolta, de ő nem volt hajlandó ezen változtatni.

Kamerun 11 órától Szerbiával csap össze, az afrikai kaput Devis Epassy őrzi.

Onana egyébként nem először került a hírek középpontjába, hiszen amikor még a holland Ajax játékosa volt, 12 hónapra eltiltották doppingvétség miatt.


VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
CSOPORTKÖR 2. FORDULÓ
G-CSOPORT
11.00:
Kamerun–Szerbia (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
al-Vakra, al-Dzsanúb Stadion. V.: Mohammed Abdullah Hasszan (egyesült arab emírségekbeli)
Kamerun: Epassy – Fai, Castelletto, N’koulou, Tolo – Kunde – Mbeumo, Anguissa, Hongla, Toko Ekambi – Choupo-Moting
Szövetségi kapitány: Rigobert Song
Szerbia: V. Milinkovics-Szavics – Milenkovics, Veljkovics, Pavlovics – Zsivkovics, Lukics, Makszimovics, Kosztics – Tadics, A. Mitrovics, Sz. Milinkovics-Szavics
Szövetségi kapitány: Dragan Sztojkovics

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik