Vb 2022: őrület, ami a dél-koreai csatárral történik hazájában

Vágólapra másolva!
2022.12.03. 13:04
null
Vesztes meccsen duplázott, de így is <strong>Cso Ku Szung</strong> (balra) Dél-Korea hőse (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, Dél-Korea az utolsó csoportmeccsén Hvang Hi Csan hosszabbításban szerzett góljával legyőzte Portugáliát, így bejutott a legjobb 16 közé. Az ázsiai országban azonban a ghánaiak ellen duplázó Cso Ku Szungtól hangos a sajtó – hívta fel a figyelmet a Givemesport a Daily Mail cikkére hivatkozva.

Dél-Korea a második csoportmeccsén, Ghána ellen kétgólos hátrányba került a szünetre, de a második félidő elején Cso Ku Szung három percen belül szerzett két találatával egyenlített. Igaz, a pontszerzés így sem jött össze, az afrikai csapat 3–2-re nyert.

A cikk szerint a 24 éves játékosnak a hétfői duplája előtt 20 ezer követője volt az Instagramon, most pedig már ennek százszorosa, azaz kereken kétmillió van neki. Szung a TikTokon is hatalmas népszerűségnek örvend, nevére már 276 milliószor kerestek rá. Egy dél-koreai újságíró pénteken úgy fogalmazott, hogy a játékos hiába akart csak a futballra koncentrálni, mivel rengeteg üzenetet kapott a telefonjára, ez ébren tartotta őt az egyik éjjel.

Abból is látszik, milyen nagy körülötte a felhajtás, hogy az alábbi felvétel, amelyen csak ül a kispadon, és nem csinál semmit, már több mint 7.7 millió megtekintésnél jár.


Azt is beszélik, hogy Dél-Koreában nők százai akarnak most hozzámenni feleségül. Egyébként az országban megszokott jelenség, hogy a futballistákból sztárt csinálnak a szurkolók. A 2002-es világbajnokság során, melyet részben Dél-Koreában rendeztek, Kim Nam Il vált egyik napról a másikra szexszimbólummá – olvasható a Givemesport cikkében.

Cso Ku Szung – aki korábban jelentéktelennek nevezte önmagát – magánéletéről keveset tudni, az Instagramon például csak hat posztja van.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik