Vb 2022: Omán ellen készül a tornára a német válogatott

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2022.09.21. 13:40
Oliver Bierhoff, a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) igazgatója örömmel nyugtázta, hogy a válogatott új helyszínt és ellenfelet talált a világbajnokság előtti utolsó tesztelésre – közölte az MTI.
Bierhoff örül az ománi lehetőségnek (Fotó: AFP)
Bierhoff örül az ománi lehetőségnek (Fotó: AFP)

Az eredeti terv az volt, hogy a német csapat Japánnal mérkőzik meg Dubaiban a vb előtt, de a tavaszi sorsoláson a két együttes ugyanabba a csoportba került. Hansi Flick alakulata így – egy múlt heti megállapodás értelmében – november 14-én Ománba utazik rövid edzőtáborozásra, két nappal később ott játszik a hazai válogatottal, majd 18-án repül Katarba és foglalja el a bázisát.

Bierhoff kiemelte: fontos volt, hogy a válogatott minél hamarabb a katarihoz hasonló klímájú területre utazzon és ott barátságos mérkőzésen lépjen pályára egy nem túl erős ellenféllel szemben.

A vb szokatlan időpontja miatt nincs lehetőség a hagyományos felkészülésre, a nagyobb ligák küzdelmei például november 13-ig tartanak, egy hétre rá, 20-án pedig rajtol a világbajnokság.

A németek november 23-án csapnak össze a japánokkal az E-csoportban, majd négy nappal később a spanyolokkal, december 1-jén pedig Costa Ricával játszanak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik