Vb 2022: Neymar és Danilo sem játszhat már a csoportkörben

Vágólapra másolva!
2022.11.25. 16:10
null
Fontos meccseket hagy ki Neymar (Fotó: AFP)
Neymar és Danilo sem léphet pályára a brazil labdarúgó-válogatott soron következő két csoportmérkőzésén a katari világbajnokságon – közölte a hírt az O Globóval a csapat orvosa, Rodrigo Lasmar.

 

Neymarnak a Szerbia ellen 2–0-ra megnyert mérkőzésen fordult alá a jobb bokája – az oldalszalag sérülése mellett ödéma is keletkezett a lábában. Danilónak a bal bokája sérült meg.

A két játékos a hétfői, Svájc, valamint a jövő pénteki, Kamerun elleni mérkőzésen sem léphet pályára. Vissza leghamarabb a nyolcaddöntőben térhetnek – amennyiben válogatottjuk továbbjut a G-csoportból.

A brazilok találgatnak: ki pótolja Neymart?
Általános vélemény a brazil sajtóban, hogy a szerbek ellen a támadósor mögött, Casemiro mellett játszó Lucas Paquetá léphet egy sorral följebb, Neymar helyére (de valamivel védekezőbb szerepbe), őt pedig a szerbek ellen csereként beálló Fred helyettesítheti szűrő pozícióban. Ha viszont egy Neymarhoz hasonlóan támadó típust szeretne a posztra beküldeni Tite, akkor a szerbek ellen őt váltó Antony is szóba jöhet. P. K.

 

Neymar sérülésének pillanata

Neymar bedagadt bokája

A bejelentést megelőzően Neymar még korai visszatérésének reményében posztolt az Instagramon.

„Elhinni, hogy minden rendben lesz még a káosszal szembenézve is. Ez bizonyítja azt, hogy a legjobb dolgok még hátra vannak. Megérteni, hogy mindennek megvan a maga ideje. A hit túlmutat az emberi képességeken, nem látjuk, de érezzük” –
osztotta meg egy bölcsességeket tartalmazó könyvből Instagram-oldalára feltöltött (és 24 óra után automatikusan eltűnő) történetben egy ausztrál pünkösdi keresztény dicsőítő zenekar, a Hillsong United Oceans című számával aláfestve.

A hitről posztolt Neymar az Instagram-oldalán (Fotó: Instagram/neymarjr)
A hitről posztolt Neymar az Instagram-oldalán (Fotó: Instagram/neymarjr)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik