Vb 2022: Nem vagyunk világklasszisok – Van Gaal

MTI/SZ. R.MTI/SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.09.02. 10:28
null
Louis van Gaal szerint a norvégok kiválóan, csapatként működtek a hollandok ellen (Fotó: AFP)
A holland labdarúgó-válogatott nem világklasszis – az együttes szövetségi kapitánya, Louis van Gaal szerint, aki a Norvégia vendégeként játszott világbajnoki selejtezőt követően bírálta csapatát.

 

A 70 éves szakember karrierje során harmadszor irányítja hazája válogatottját, mostani időszakában viszont először ült a kispadon és 1–1-es döntetlennel zárt. Együttese meglátása szerint túl figyelmetlen és formán kívüli volt, míg házigazda riválisa az oslói találkozón összeszedetten védekezett.

„Ez nehézzé tette a helyzetünket, hiszen ilyenkor rendkívül kreatívnak és labdabiztosnak kell lenni. És mi nem voltunk azok… Olyan szituációkban vesztettünk labdát, amikor nem szabadott volna" – fejtette ki Van Gaal. – „Azt gondolhatnánk, hogy a holland válogatott világklasszis, de nem vagyunk azok. Csapatként kell működnünk a pályán, ahogy a norvégok tették ezt, méghozzá kiválóan."

A holland együttes négy forduló után hét ponttal a második helyen áll a G-csoportban. Van Gaal együttese szombaton a hozzá hasonlóan hétpontos Montenegrót, majd kedden a nyolc ponttal csoportelső Törökországot fogadja.

A csoportból az első helyezett jut ki a 2022-es, katari világbajnokságra, a második pedig pótselejtezőt játszhat a részvételért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik