Vb 2022: Nem úgy sikerült a kivitelezés, ahogy terveztem – Kane

Vágólapra másolva!
2022.12.11. 09:16
null
Harry Kane csak az egyik tizenegyesét értékesítette Franciaország ellen (Fotó: AFP)
Harry Kane lehetett volna az angol labdarúgó-válogatott hőse a Franciaország elleni világbajnoki negyeddöntőben, de két tizenegyeséből csak egyet értékesített a rendes játékidőben. Franciaország így 2–1-re győzött, és készülhet a Marokkó elleni elődöntőre, míg Anglia számára véget ért a torna.

Kane másodszor állt oda tizenegyeshez, miután Mason Mountot fellökte Théo Hernandez és a VAR felülvizsgálata után a játékvezető megadta. Amíg korábban magabiztosan értékesítette a büntetőt, ezúttal klubtársa, Hugo Lloris kapuja fölé lőtt.

„Nem jellemző rám, hogy túlagyalnám az ilyen helyzeteket, mindig ugyanúgy készülök a tizenegyesre, akár egyet, akár kettőt végzek el egy mérkőzésen – idézte a Reuters Kane-t. – Nem a felkészülésemmel vagy a részletekkel van a baj, magabiztos voltam a másodiknál is, csak nem úgy sikerült a kivitelezés, ahogy terveztem.”

Kane a második félidőben értékesített egy büntetőt, ez zsinórban a negyedik jó kísérlete volt a világbajnokságokon (ha nem számítjuk a szétlövéseket), ami vb-rekord. Az ötödik tizenegyesgól aztán nem jött össze, mert a kapu fölé lőtte a labdát. Maradt a 2–1-es francia vezetés, és Anglia kiesett.

„Természetesen ezzel együtt kell élnem. Most azonban az a legfontosabb, hogy büszkék legyünk egymásra, mert ez a csapat nagyon szép jövő előtt áll” – folytatta Kane.

Anglia nem először esik ki nagy tornáról úgy, hogy egy elrontott tizenegyest okolhat, Gareth Southgate szövetségi kapitány maga is volt bűnbak, még az 1996-os angliai Európa-bajnokság elődöntőjében.

„Gondolhatják, mennyire maga alatt van, de nincs oka rá, hogy magát okolja – mondta Southgate. – Nagy szerepe van abban, hogy ilyen jó az angol válogatott egysége, igazi vezére a csapatnak.”

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
NEGYEDDÖNTŐ
ANGLIA–FRANCIAORSZÁG 1–2 (0–1)
Al-Hor, al-Bajt Stadion, 68 895 néző. Vezette: W. Sampaio (brazil)
ANGLIA:
Pickford – Walker, Stones (Grealish, 90+8.), Maguire, Shaw – J. Henderson (Mount, 79.), Rice, Bellingham – Saka (Sterling, 79.), Kane, Foden (Rashford, 85.).Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
FRANCIAORSZÁG:
Lloris – Koundé, Varane, Upamecano, T. Hernandez – Tchouaméni, Rabiot – O. Dembélé (Coman, 79.), Griezmann, Mbappé – Giroud.Szövetségi kapitány:Didier Deschamps
Gólszerző:
Kane (54. – 11-esből), ill. Tchouaméni (17.), Giroud (78.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik