Mauritánia nagy meglepetésre pontot szerzett Tunézia ellen (Fotó: AFP, archív)

 

A C-csoport éllovasa már a 29. percben előnybe került Leon Balogun góljával, majd az első félidő ráadásának első percében Victor Osimhen is betalált. A második játékrészben aztán noha többször próbálkozott, nem jött össze a szépítés a Közép-afrikai Köztársaságnak, amely így 2–0-ra kikapott Nigériától.

Továbbra is őrzi első helyét Mali az E-csoportban, miután Ibrahima Koné góljával 1–0-ra győzött Kenya otthonában, míg Uganda hazai környezetben verte meg Ruandát 1–0-ra Fahad Bayo találatával, így továbbra is esélyes arra, hogy továbbjusson a harmadik szakaszba.

Nagy meglepetésre Tanzánia a hazai vereségét követően idegenben 1–0-ra legyőzte Benint, így átvette a vezetést a Madagaszkár ellen az első percben kapott góllal vereséget szenvedő Kongói Demokratikus Köztársaságtól.

A Zöld-foki szigetek válogatottja a Mol Fehérvár játékosával, Stopirával a kezdőcsapatban győzött Libéria ellen 1–0-ra Ryan Mendes utolsó percekben szerzett találatával, míg Egyenlítői Guinea a 82. percben mentett pontot Zambia vendégeként.

A játéknap záró mérkőzésén Tunézia Mauritániához látogatott, azonban a B-csoport éllovasa csak egy ponttal utazhat haza, hiszen 0–0-s döntetlennel zárult az összecsapás. A találkozón kezdőként lépett pályára a vendégeknél a Ferencváros középpályása, Aissa Laidouni, aki végig a pályán volt.

AFRIKAI VB-SELEJTEZŐK
MÁSODIK KÖR
4. FORDULÓ
B-CSOPORT
Zambia–Egyenlítői Guinea 1–1
(Sakala 65., ill. Bikoro 82.)
Mauritánia–Tunézia 0–0
C-CSOPORT
Közép-afrikai Köztársaság–Nigéria 0–2
(Balogun 29., Osimhen 45+1.)
Zöld-foki szigetek–Libéria 1–0 (R. Mendes 90.)
E-CSOPORT
Kenya–Mali 0–1
(I. Koné 55.)
Uganda–Ruanda 1–0 (F. Bayo 22.)
J-CSOPORT
Benin–Tanzánia 0–1
(Msuva 6.)
Madagaszkár–Kongói Demokratikus Köztársaság 1–0 (Rakotoharimalala 1.)