Vb 2022: másodosztályú játékos szerezte a torna 50. gólját

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.11.26. 13:22
null
Ausztrália harmadszor nyert mérkőzést a vb-ken (Fotó: Getty Images)
Legutóbb 20 évvel ezelőtt, a 2002-es japán, dél-koreai közös rendezésű világbajnokságon fordult elő Tunéziával, hogy az első félidőben nem lőtt kapura. A fordulás után Jusszef Mszakni bár hatszor is próbálkozott, a vb 50. góljával Ausztrália 1–0-ra legyőzte Tunéziát a C-csoport második fordulójában. Érdekességek a mérkőzésről.

Az ausztrálok győztes gólja volt egyrészt az idei vb 50. gólja, másrészt az első, amit olyan játékos szerzett, akit másodosztályú csapatból válogattak be, hiszen Mitchell Duke jelenleg a japán Okajama együttesében pallérozódik.

A világbajnokságokon harmadik győzelmét arató ausztrál csapattal mindössze másodszor fordult elő, hogy kapott gól nélkül hozzon le egy mérkőzést. Az elsőn gól nélküli döntetlent játszott Chilével 1974-ben.


Tunézia nem a védekezéséről híres. Az észak-afrikai csapat az eddigi 17 világbajnoki találkozójából csak kettőt úszott meg kapott gól nélkül, a legutóbbi, Dánia elleni 0–0-t, illetve az 1978-as tornán a nyugatnémetek elleni, szintén gól nélküli döntetlent.

Tunézia az első félidőben nem lőtt kapura Ausztrália ellen – ilyen eddig egyszer fordult elő az afrikai együttessel, még a 2002-es vb-n, Japán ellen.

A tunéziai Jusszef Mszakni hat lövéssel próbálkozott, ami a legtöbb volt társai közül.

 

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
2. FORDULÓ
D-CSOPORT
Tunézia–Ausztrália 0–1 (0–1)
al-Vakra,
al-Dzsanúb Stadion. Vezette: Daniel Siebert (német)
TUNÉZIA:
Dahmen – Bronn (Kesrida, 73.), Meriah, Talbi – Dräger (Szasszi, a szünetben), Szkiri, Laidouni (Kazri, 67.), Abdi – Szliti, Dzsebali (Kenisszi, 74.), Mszakni.
Szövetségi kapitány:
Dzsalel Kadri.
AUSZTRÁLIA:
Ryan – Karacic, Souttar, Rowles, Behich – Mooy – Irvine, McGree (Hrustic, 64.) – Leckie (Baccus, 85.), Duke (Maclaren, 64.), Goodwin (Mabil, 85.).
Szövetségi kapitány:
Graham Arnold.
Gól:
Duke (23.)

A MÉRKŐZÉSRŐL IDE KATTINTVA OLVASHAT BŐVEBBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik