Vb 2022: Mané nélkül szegényebb lesz a torna Van Dijk szerint

Vágólapra másolva!
2022.11.18. 12:24
null
Korábban a Liverpoolban futballoztak együtt (Fotó: Getty Images)
Korábbi liverpooli csapattársa, Virgil van Dijk szerint szegényebb lesz a vasárnap kezdődő labdarúgó-világbajnokság Sadio Mané távollétében.

 

A holland válogatott csapatkapitánya akár egy kis megnyugvással is fogadhatta volna a csatár kiesésének csütörtöki hírét, mivel együttese éppen Szenegál ellen kezdi meg hétfőn a szereplését Katarban, ám Van Dijk egyáltalán nem örült ennek és sajnálatát fejezte ki Mané sérülése miatt.

„Nagyon sajnálom, hogy Sadio nem játszhat ellenünk, mert a világbajnokság megérdemelné, hogy a legjobb futballisták szerepeljenek itt és ő az egyik a legjobbak közül, szegényebb lesz a torna – méltatta a holland belső védő a 30 éves támadót, aki egészen az előző szezon végéig játszott együtt vele, mielőtt a Bayern Münchenhez igazolt. – Ő világklasszis, ráadásul a barátom, hiányozni fog.”

Manét múlt kedden, a Bayern Werder Bremen elleni német bajnokiján kellett lecserélni mindössze 20 perc után, miután egy párharcban rúgást kapott a sípcsontjára. A sérülés ellenére bekerült a szenegáli vb-keretbe, s hazájában bíztak benne, hogy a gárda harmadik csoportmérkőzésén már bevethető lesz, ám csütörtök estére kiderült, hogy felépülése hónapokat vesz igénybe.

Van Dijket újságírók pénteken nem csupán Manéról, hanem csapata vb-esélyeiről is kérdezték, ő viszont nem volt hajlandó azt taglalni, hogy megnyerhetik-e a világbajnoki címet.

Számomra Argentína, Brazília és Franciaország a favorit. A brazilok mindig annak számítanak, az argentin csapat nagyon erős, a franciáknak pedig nagyszerű keretük van. A miénk egy jó csapat, nagyon tapasztalt szövetségi kapitányunk van, de ami a legfontosabb, hogy kiváló a csapatszellem nálunk” – jelentette ki Van Dijk.

A Louis van Gaal irányította Hollandia Szenegál mellett a házigazda Katarral, illetve Ecuadorral szerepel egy csoportban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik