Fotó: Getty Images

 

„Nyernünk kellett az első helyhez. Nagyszerűen játszottunk, és ehhez gólok is társultak – idézi Messit az Olé. – A legfontosabb, hogy abszolváltuk a csoportkört, magunkhoz hűen futballoztunk, összetartva. A csapat megerősödve jött ki a kihagyott büntetőből. Kicsit mérges voltam, hogy kihagytam, de a csapat nem omlott össze.”

„A Mexikó elleni siker a második fordulóban megnyugtatott minket. Újra rátaláltunk önmagunkra, arra a játékunkra, amely a szövetségi kapitány, Scaloni munkájának kezdete óta jellemzett minket.”

„Következik Ausztrália, nem lesz könnyű. Magunkban bízunk, nem Ausztráliában. A világbajnokságon bárki legyőzhet bárkit, ezt mi a saját bőrünkön tapasztalhattuk. Most jön némi pihenés, és utána új világbajnokság kezdődik.”

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
C-CSOPORT
LENGYELORSZÁG–ARGENTÍNA 0–2 (0–0)
Doha, 974 Stadion, 44 089 néző. Vezette: Makkelie (holland)
LENGYELORSZÁG:
Szczesny – Cash, Glik, Kiwior, Bereszynski (Jedrzejczyk, 72.) – Krychowiak (Piatek, 83.), Bielik (D. Szymanski, 62.) – Zielinski, Swiderski (Skóras, a szünetben), Frankowski (Kaminski, a szünetben) – Lewandowski. Szövetségi kapitány: Czeslaw Michniewicz
ARGENTÍNA: Emiliano Martínez – N. Molina, C. Romero, Otamendi, M. Acuna (Tagliafico, 59.) – Mac Allister (Almada, 83.), De Paul, Enzo Fernández (Pezzella, 79.) – Di María (Paredes, 59.), Messi, Julián Álvarez (La. Martínez, 79.). Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni
Gólszerző: Mac Allister (46.), Julián Álvarez (67.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A C-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Argentína 3 2 1 5–2 +3  6
2. Lengyelország 3 1 1 1 2–2 0 4
3. Mexikó 3 1 1 1 2–3 –1  4
4. Szaúd-Arábia 3 1 2 3–5 –2  3