Vb 2022: lövöldöznek az utcákon, elmarad egy selejtező

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.09.05. 19:21
null
Munkában a guineai fegyveres erők Conakryban (Fotó: AFP)
Elmarad hétfőn a Guinea–Marokkó világbajnoki selejtező: Guinea fővárosában, a labdarúgó-mérkőzés helyszínéül szolgáló Conakryban fegyveres harc robbant ki, hírügynökségi jelentések szerint katonai hatalomátvételi kísérlet zajlik.

 

A Magyar Távirati Iroda beszámolója szerint a fővárosban automata fegyverekkel lövöldöztek, az utcákon páncélozott járműveken és teherautókon ülő katonák járőröztek vasárnap. A helyzet egyelőre átláthatatlan: zendülő katonák állítólag őrizetbe vették az államfőt, a védelmi minisztérium viszont azt közölte, hogy visszaverték az elnöki palota elleni támadást.

A vendég marokkói futballisták pillanatnyilag a szálláshelyükön várakoznak, hogy elhagyhassák az országot – szövetségi kapitányuk, Vahid Halilhodzic a francia sportnapilapnak azt mondta: tudomása szerint a meccset törölték.

„Fogalmunk sincs, mi történik kint a városban, mindenesetre délelőtt tíz óta halljuk a lövöldözést – idézi a L'Équipe Vahid Halilhodzicot. – Várjuk az engedélyt arra, hogy eljussunk a repülőtérre, vár is ránk egy repülőgép, de egyelőre be vagyunk zárva a szálláshelyünkre. Számomra ez nem szokatlan állapot (a kapitány annak idején átélte a jugoszláv polgárháború borzalmait – A. szerk.), de a futballistáim nyugtalanok. Az ellenfelünk helyzetéről semmit sem tudunk.”

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) vasárnap este közleményben hivatalosan megerősítette: a meccset elhalasztják, az időpontját később jelölik ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik