Vb 2022: Lewandowski versenyt fut az idővel – lemaradhat a pótselejtezőről

Nagy ZsoltNagy Zsolt
Vágólapra másolva!
2022.03.27. 13:44
null
Robert Lewandowski (középen) is abban bízik, hogy nem ilyen szerelésben kell végignéznie a svédek elleni vb-pótselejtezős mérkőzést kedd este Chorzówban (Fotó: Getty Images)
Nem csupán Robert Lewandowski egészsége miatt aggódnak a lengyelek a katari világbajnoki szereplésről döntő ütközet előtt.

Térdproblémával Robert Lewandowski. A Bayern München lengyel klasszisa kihagyta csapata csütörtöki, Skócia elleni felkészülési mérkőzését (1–1), a beszámolók szerint rossz mozdulatot követően meg kellett szakítania a találkozó előtti bemelegítést, és fájdalmas arccal hagyta el a pályát. Bár az állapotával kapcsolatos első visszajelzések szerint nincs ok pánikra, a jelek nem biztatók. A skótok elleni mérkőzés utáni regeneráló edzést is kihagyta pénteken, a szállodában maradt, ahol erősítő gyakorlatokat végzett.

„Már a klubjából sem a legjobb állapotban érkezett hozzánk. A hátralévő időben azon dolgozunk, hogy játékra alkalmas állapotba hozzuk a térdét”– vázolta a helyzetet Jacek Jaroszewski, a lengyel válogatott csapatorvosa a sport.fakt.pl oldalának.

A lengyel média ugyanakkor attól tart, erre nincs sok esély. Az interia.pl arról ír, hogy pénteken reggeli közben hatalmas jeges tömlő volt Robert Lewandowski térdén, és azóta sem vett részt edzésen. A lengyelek felkészülését ráadásul további sérülések nehezítik. A Skócia elleni felkészülési meccsen Bartosz Salamont és Arkadiusz Miliket is le kellett cserélni, ráadásul mint utólag kiderült, Krzysztof Piatek sem úszta meg. A Fiorentina csatára mentette büntetőből lőtt góljával döntetlenre a találkozót, s a lefújást követően adott interjújánál sokaknak feltűnt, hogy véres a cipője. Amikor rákérdeztek, azt mondta, csak horzsolás, az orvosi vizsgálatok viszont kimutatták, hogy az Achilles-ina sérült meg, hét öltéssel kellett összevarrni a sebet, három hétig biztosan nem léphet pályára.

A Skócia elleni mérkőzés előtt féltem a sérülésektől, de sajnos lehetetlen előre látni az eseményeket – nyilatkozta sajtótájékoztatón Czeslaw Michniewicz szövetségi kapitány, aki Paulo Sousa helyét vette át a kispadon, és csütörtökön irányította először a lengyel együttest.– Bartosz Salamon kiesése nagy érvágás, neki biztos helyet szántunk a kezdőcsapatban Svédország ellen, a háromvédős felállást vele képzeltük el. Most meg kell találnunk a helyettesét, és lehet, hogy a taktikán is változtatnunk kell. Arkadiusz Milikről tudtuk, hogy nem teljesen egészséges, tervben is volt a lecserélése a második félidőben, de a sors közbeszólt. Svédország ellen minden erőnkre szükség lesz, a sérülések és a felkészülés nehézségeinek ellenére mindent megteszünk, hogy kivívjuk a katari részvételt, és ismét ott lehessünk a világbajnokságon.”

VB-PÓTSELEJTEZŐ, DÖNTŐ
B-ÁG, KEDD
20.45:
Lengyelország–Svédország     
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik