Vb 2022: Lewandowski két csapatkapitányi karszalagot is visel Katarban

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.09.22. 10:14
null
Robert Lewandowski a katari vb-n két csapatkapitányi karszalagot is hord majd (Fotó: AFP)
A lengyel labdarúgó-válogatott kapitánya, a spanyol FC Barcelonát erősítő Robert Lewandowski a katari világbajnokságon két csapatkapitányi karszalagot is visel majd, miután az ukránok aranylabdás támadójától, Andrij Sevcsenkótól kapott egy kék és sárga színű karszalagot.

Robert Lewandowski a varsói Nemzeti Stadionban találkozott a korábban Ukrajnában szövetségi kapitányként is dolgozó, 2022 januárjáig az olasz Genoát irányító Andrij Sevcsenkóval, aki az ukrán nemzeti lobogó színeiben, kékben és sárgában pompázó karszalaggal lepte meg a lengyel válogatott csapatkapitányát, aki így a katari világbajnokságon a lengyel mellett az ukrán karszalagot is viselni fogja az Argentína, Szaúd-Arábia és Mexikó elleni csoportmérkőzéseken.

A 45 éves, 2004-ben Aranylabdát nyert Andrij Sevcsenko minden alkalmat megragad, hogy felhívja a világ figyelmét az orosz–ukrán harci helyzetre és népének nehézségeire. Robert Lewandowski pedig azt mondta az eseményen: örömére szolgál, hogy a lengyel és az ukrán szalaggal szerepelhet Katarban.

„Tudom mit jelent a szabadságért harcolni, ismerjük a történetüket, ezért egyértelmű, hogy segítünk szomszédainknak. Büszkén fogom viselni a karszalagot”
– fogalmazott Lewandowski.

„Mindenekelőtt szeretném megköszönni Robertnek, amit az országunkért tesz” – kezdte Sevcsenko. „Ez a karszalag a büszkeséget, az erőt és az Ukrajnához való kötődést jelképezi. Úgy gondolom, sportolóként fel kell emelnünk a hangunkat, hogy elmondjuk az igazat az embereknek és tudják meg, mi zajlik Ukrajnában. Kérlek, ne feledkezz meg rólunk” – hangsúlyozta a 2004-es aranylabdás, aki Elina Szvitolina teniszezővel közösen létrehozott United24 nagyköveteként tevékenykedik és már 186 millió dollárt gyűjtöttek össze.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik