Vb 2022: lehet, nem 90 percesek lesznek a meccsek – sajtóhír

K. D.K. D.
Vágólapra másolva!
2022.04.06. 15:54
Meglehetősen érdekes hírrel állt elő több olasz lap is: a hírek szerint a FIFA azt tervezi, hogy megnyújtja a 2022-es világbajnokságon a mérkőzések játékidejét.

A többek közt a Corriere dello Sport és a Football Italia által is közölt hír szerint Gianni Infantino, a FIFA elnöke úgy látja, drasztikusan lecsökkent a futballmérkőzéseken az az idő, mikor a labda valóban játékban van.

A FIFA elnöke pedig erre azt látja megoldásnak, ha egyszerűen meghosszabbítja a meccsek hosszát. Az olaszok úgy tudják, a FIFA 100 perces meccsekkel számol, és ha sikerül mindenhol elfogadtatni az ötletet, már a novemberben rajtoló világbajnokságon debütálhat az újítás.

100 perces meccsek várhatnak a világbajnokságon Cristiano Ronaldóékra? (Fotó: Getty Images)
100 perces meccsek várhatnak a világbajnokságon Cristiano Ronaldóékra? (Fotó: Getty Images)

A Sporttudományok Nemzetközi Központjának (CIES) statisztikái alapján átlagosan a 90 perces játékidő 60-65 százalékában van valóban játékban a labda a legmagasabb szinten.

A Bajnokok Ligájában ez a szám 64.7 százalék, az angol Premier League-ben pedig 62 százalék. Az angol másodosztályban viszont már csak a 90 perc 57.2 százaléka a valós játékidő.

Más kérdés, hogy a százalékok a 100 perces meccsektől sem változnának, igaz, a valós játékidő így minimálisan nőhetne. A korábbi számokkal számolva a plusz tíz perctől például a világbajnokságon 5-6 perc extra, tiszta játékidőt kaphatnánk…

FRISSÍTÉS: hivatalos közleményben reagált a hírre a FIFA. Ezt ITT olvashatják!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik