Vb 2022: Koulibaly különleges karszalaggal emlékezett

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.11.29. 19:33
null
Jól látható a 19-es szám Koulibaly karszalagján (Fotó: AFP)
Mint ismert, Szenegál 2–1-re legyőzte Ecuadort a katari labdarúgó-világbajnokság A-csoportjában a 3. fordulóban, és továbbjutott a legjobb tizenhat közé. A találkozón a győztes gólt szerző Kalidou Koulibaly különleges karszalagot viselt, amellyel a korábbi szenegáli válogatottról, Papa Bouba Diopról emlékezett meg.


A szenegáli válogatottnál nem feledkeztek meg Papa Bouba Diopról, aki 2002-ben az egyik legemlékezetesebb gólt szerezte az afrikai ország történetében – találatával Szenegál 1–0-ra legyőzte Franciaországot a dél-koreai világbajnokság csoportkörének nyitó fordulójában.

Diop napra pontosan két esztendeje hunyt el 42 évesen, emlékére Kalidou Koulibaly olyan karszalagot vett fel, amelyen a 19-es szám szerepel – ez volt a csatár mezszáma a válogatottban. Talán még meghatóbb, hogy épp a csapatkapitány lőtte a továbbjutást érő gólt Ecuador ellen – legutóbb pont húsz éve volt arra képes Szenegál, hogy bejusson a kieséses szakaszba.

A lelátón ülő szenegáliak táblákkal, képekkel, valamint trikókkal emlékeztek meg a legendás csatárról.

PAPA BOUBA DIOP GÓLJA FRANCIAORSZÁG ELLEN A 2002-ES VILÁGBAJNOKSÁGON

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
A-CSOPORT
ECUADOR–SZENEGÁL 1–2 (0–1)
Al-Rajjan,
Kalifa Nemzetközi Stadion, 44 569 néző. Vezette: Turpin (francia)
ECUADOR:
Galíndez – Angelo Preciado (Porozo, 85.), Félix Torres, Hincapié, Estupinán – Franco (Sarmiento, a szünetben), Gruezo (Cifuentes, a szünetben), M. Caicedo – Plata, Estrada (Reasco, 64.), E. Valencia. Szövetségi kapitány: Gustavo Alfaro
SZENEGÁL: É. Mendy – Sabaly, Koulibaly, Jakobs, Ab. Diallo – Ciss (N. Mendy, 74.), P. Gueye – I. Ndiaye (B. Dieng, 74.), I. Gueye, I. Sarr – B. Dia (P. A. Cissé, 90+5.). Szövetségi kapitány: Aliou Cissé
Gólszerző: M. Caicedo (67.), ill. I. Sarr (44. – 11-esből), Koulibaly (70.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik