Vb 2022: Kilencven percet is bírok – Gareth Bale

K. J.K. J.
Vágólapra másolva!
2022.11.20. 13:00
null
Gareth Bale nem ismer majd elveszett labdát a katari világbajnokságon
Gareth Bale szeptember vége óta mindössze fél órát játszott tétmérkőzésen, bevallása szerint tökéletes erőállapotban várja a katari világbajnokságot. A walesi csillag hétfőn játssza pályafutása első vb-meccsét.

 

Bajnokként várja a vasárnap kezdődő katari világbajnokságot Gareth Bale. A walesi válogatott 33 éves csillaga november elején a Los Angeles FC színeiben a hosszabbítás utolsó pillanatában győztes gólt szerzett a Gazdag Dániellel felálló Philadelphia elleni MLS-döntőben, most pedig pályafutása első, egyben utolsó vb-jére készül. Wales előzőleg csak az 1958-as világbajnokságra jutott ki, ezúttal pedig Angliával, az Egyesült Államokkal és Iránnal került a katari viadal egyetlen olyan csoportjába, amelyben mind a négy gárda a top 20-ban szerepel a FIFA-világranglistán – az angolok az ötödik, az amerikaiak a 16., a walesiek a 19., az irániak a huszadik helyen állnak.

(Fotó: Getty Images)
(Fotó: Getty Images)

„Izgalmas, egyben nehéz időszak volt a világbajnokságot megelőző néhány hét. Egymás után dőltek ki a válogatott játékosok a torna előtt, s nem akartuk, hogy a mi csapatunkat is utolérje a sérüléshullám” – mondta Katarba utazása előtti sajtótájékoztatóján Gareth Bale.

Minthogy ő a walesiek legjobbja, adta magát a kérdés, milyen erőállapotban van. Szeptemberben a Lengyelországgal szemben elveszített Nemzetek Ligája-mérkőzés volt több mint egy év elteltével az első, amelyet végigjátszott, és azóta összesen fél órát (!) futballozott tétmeccsen. Igaz, ebbe, ugye, belefért az MLS-döntő megnyerése.

„Teljesen egészséges vagyok, erősnek érzem magam, készen állok a világbajnokságra. Szövetségi kapitányunk, Rob Page dönti majd el, hogy mennyit játszom, mindenesetre ő is tudja, kilencven percet is bírok” – hangsúlyozta a klasszis támadó, aki hétfőn az Egyesült Államok ellen játssza karrierje első vb-mérkőzését.

B-CSOPORT
November 21., 14.00
al-Rajján,
Kalifa Nemzetközi Stadion
Anglia–Irán x–x
November 21., 20.00
al-Rajján,
Ahmad bin Ali Stadion
Egyesült Államok–Wales x–x
November 25., 11.00
al-Rajján,
Ahmad bin Ali Stadion
Wales–Irán x–x
November 25., 20.00
al-Hor,
al-Bajt Stadion
Anglia–Egyesült Államok x–x
November 29., 20.00
al-Rajján,
Ahmad bin Ali Stadion
Wales–Anglia x–x
November 29., 20.00
Doha,
al-Tumama Stadion
Irán–Egyesült Államok x–x
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik