Vb 2022: kiderült, Messi a rekorder posztján nem az eredeti trófeát tartja a kezében

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.05. 14:41
null
Messi nem tudta, hogy egy replikával ünnepelt (Fotó:AFP)
Mint arról már beszámoltunk, Lionel Messi vb után közzétett Instagram-bejegyzése a közösségi felület legtöbbet lájkolt posztja lett. Azonban csak most derült ki, hogy a képen látható trófea egy hamisítvány, amit két szurkoló csináltatott a döntőre.

Két rajongó az argentin Clarín lapnak magyarázta el, hogy Messi a posztján egy általuk készíttetett replikát tart a kezében. Ez azért volt lehetséges, mert ahogy az lenni szokott, a FIFA pillanatokkal azután eltávolította a pályáról az eredeti trófeát, hogy Gianni Infantino elnök átadta azt a pódiumon.

A játékosok nagy része viszont ezt nem észlelte, így a pályára keveredett másolattal kezdtek képeket készíteni és ilyenkor született meg Messi legendás fotója.

Percekkel később Ángel Di María volt az egyetlen szemfüles, aki észrevette a trófea talapzatán elhelyezkedő minimális különbséget, és meg is mutatta Messinek, akivel jót nevetettek a félreértésen.

Di María volt az egyetlen, aki kiszúrta a különbséget (Fotó:The Sun)
Di María volt az egyetlen, aki kiszúrta a különbséget (Fotó:The Sun)

Paula Zuzulich, az argentin drukker, aki férjével közösen csináltatta és vitte el a mérkőzésre a trófeát, így nyilatkozott az argentin újságnak:

„Több trófeakészítővel is felvettük a kapcsolatot a világbajnokság előtt és végül hat hónap alatt sikerült is elkészíttetni. Vannak eltérések az eredetihez képest, de a különbség minimális. Még a biztonsági őrök is elkérték, hogy megbizonyosodjanak róla, ez nem a hivatalos darab. Eredetileg az volt a terv, minden játékossal aláíratjuk, de végül negyvenöt percig kézről-kézre járt és mindenki úgy fotózkodott vele, mint az eredetivel, szóval csak később tudtuk visszaszerezni.”

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik