Vb 2022: kiderült, Benzema már az egyenes kieséses szakaszban játszhatott volna

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.12.27. 14:52
null
Karim Benzema már a nyolcaddöntőktől kezdve pályára léphetett volna a francia válogatottban a katari vb-n (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, néhány nappal a világbajnokság kezdete előtt szenvedett combizomsérülést a címvédő francia válogatott és a Real Madrid aranylabdása, Karim Benzema. A 35 éves csatár helyére Didier Deschamps szövetségi kapitány nem hívott be új labdarúgót, Benzema viszont végül nem lépett pályára az ezüstérmet szerző franciák katari menetelése során, pedig ügynöke, Karim Djaziri szerint az egyenes kieséses szakaszban már bevethető lett volna.

Karim Djaziri, a Real Madrid 35 éves aranylabdásának, Karim Benzemának az ügynöke hétfőn a Twitter-oldalán adott hangot értetlenkedésének, amiért játékosa nem lépett pályára a katari vb-n.

„Miért kérted, hogy ilyen gyorsan távozzon?” – vetette fel Didier Deschamps-nak címzett kérdését Djaziri, kifejtve, Benzema már egy héttel a hazaküldése után futóedzéseket végezhetett, majd néhány nappal később már 30 percre pályára lépett a Real Madrid felkészülési mérkőzésén.

„Hazudj tovább, itt az igazság” – jegyezte meg Djaziri, aki állítja, Benzema már a torna egyenes kieséses szakaszában is bevethető állapotban volt, és a meccsekre is nevezhette volna őt a szövetségi kapitány, ha már nem hívott be senkit az aranylabdás helyére.

A spanyol AS azt írta, Deschamps az orvosi stábbal történt egyeztetés után döntött úgy, hogy Benzemát kihagyja a francia keretből, majd a kapitány többször egyeztetett a csapat orvosával Benzema lehetséges visszatéréséről, ám a francia szövetség közlése szerint a Real Madrid támadójának három hetet kellett kihagynia.

„Három szakemberrel konzultáltam, akik megerősítik a diagnózist, hogy Benzema már a nyolcaddöntőtől fitt lehetett, hogy legalább a kispadon helyet kapjon” – tette hozzá Karim Djaziri, aki Twitter-üzenetében megosztott egy videót is arról, ahogy Benzemát vizsgálatnak vetik alá egy katari kórházban.


Az ESPN forrásai azt mondták, Didier Deschamps úgy érezte, a játékos sérülése túl súlyos ahhoz, hogy három hétig Katarban maradjon, míg Benzema úgy vélte, ha a szövetségi kapitány valóban értékeli őt, akkor a csapatban tartotta volna.

Az AS francia újságírója, Romain Molina cikkében azt emelte ki, hogy a francia együttesen belül vannak olyanok, akik nem értékelték Benzema jelenlétét. Paul Pogba ugyan sérülés miatt szintén kihagyta a vb-t, de Olivier Giroud, Hugo Lloris és Antoine Griezmann is kétségeit fejezte ki Benzema keretre gyakorolt hatását illetően.

A francia válogatottba a Mathieu Valbuena megzsarolásával vádolt Benzema hat év után tért vissza, ám a közösségi médiában csak öt honfitársát követi, a többiek követését leállította.

Benzema a katari világbajnokság befejezése után jelentette be, hogy visszavonul a válogatottól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik