Sadio Mané közelít a harmincgólos határhoz válogatott mezben (Fotó: AFP – archív)

 

Sadio Mané a második félidő elején, közeli lövéssel szerezte meg a vezetést a szenegáliaknak, majd a hajrában Abdou Diallo vágta be a másodikat egy szöglet után. A Liverpool támadója a 24. gólját szerezte válogatott mezben – már csak Henri Camara előzi meg a szenegáli örökranglistán –, míg a PSG védője először talált be a nemzeti csapatban.

Francois Kamano góljával az esélyesebb Guinea korán vezetést szerzett a Bissau-Guinea elleni, Mauritániában lejátszott mérkőzésen, de Didier Six csapata nem tudta megszerezni a három pontot: a második félidő elején Joseph Mendes egyenlített, majd csapattársa, Jonas Mendes remek védései következtek – az eseménydús folytatásban kapufa itt, kapufa ott, és maradt az 1–1.

A zöld-foki válogatott Stopirával a soraiban 1–1-es döntetlent játszott a Közép-afrikai Köztársaság vendégeként. A Mol Fehérvár FC 33 éves védője végig a pályán volt.

A késő esti programban Egyiptom egy korai tizenegyesgóllal legyűrte Angolát, Mali – semleges pályán, Marokkóban – szintén érvényesítette a papírformát Ruanda ellen, Gabon azonban, hiába vezetett, meglepetésre pont nélkül maradt: Szanad el-Varfali 89. percben fejelt góljával Líbia legyőzte a Pierre-Emerick Aubameyanggal felálló „fekete párducokat”.

LÍBIA GYŐZTES GÓLJA

AFRIKAI VB-SELEJTEZŐK
MÁSODIK SZAKASZ, 1. FORDULÓ
C-CSOPORT
Közép-afrikai Köztársaság–Zöld-foki-szigetek 1–1
F-CSOPORT
Egyiptom–
Angola 1–0
I-CSOPORT
Bissau-Guinea–Guinea 1–1
H-CSOPORT
Szenegál–Togo 2–0
F-CSOPORT
Líbia–
Gabon 2–1
E-CSOPORT
Mali–
Ruanda 1–0

A csoportelsők továbbjutnak a selejtező harmadik szakaszába.