Vb 2022: katari vendégmunkásokat támogat a holland szövetség

Vágólapra másolva!
2022.11.15. 09:24
null
Katari vendégmunkásokat támogatnak Virgil van Dijkék a vb-n viselt mezeik árverésre bocsátásával (Fotó: Getty Images)
Katarban, a vasárnap kezdődő világbajnokság helyszínein dolgozó vendégmunkások támogatására bocsátja árverésre a Holland Labdarúgó-szövetség (KNVB) a válogatott vb-mezeit.

A KNVB korábban is bírálta a szervezőket a vendégmunkások emberi jogainak megsértése miatt.
A szövetség a játékosokkal egyeztetett, és ezt követően született az a döntés, hogy az online árverésből befolyó összeget a Katarban dolgozó külföldi munkavállalók támogatására ajánlják fel.

Virgil van Dijk csapatkapitány jelezte: remélik, hogy így is hozzá tudnak járulni a változásokhoz, mivel a vendégmunkások nagyon rossz körülmények között dolgoztak a stadionoknál.

„Mindenki számára világos, hogy ezeken a feltételeken valóban javítani kell” – tette hozzá a Liverpool légiósa. – A tárgyalótermekből már sokat tettek a munkavállalók helyzetének javítása érdekében, de mi az öltözőből is szeretnénk ehhez hozzájárulni.”

A holland delegáció Katarban, a világbajnokság helyszínén találkozni fog vendégmunkások húszfős csoportjával, akik társaikat képviselve meglátogathatják a válogatott egyik edzését.

HOLLANDIA
KAPUSOK: Justin Bijlow (Feyenoord), Andries Noppert (Sc Heerenveen), Remko Pasveer (Ajax)
VÉDŐK: Nathan Aké (Manchester City – Anglia), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool – Anglia), Denzel Dumfries (Inter – Olaszország), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen – Németország), Matthijs de Ligt (Bayern München – Németország), Tyrell Malacia (Manchester United – Anglia), Jurriën Timber (Ajax), Stefan de Vrij (Inter – Olaszország).
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Steven Berghuis (Ajax), Frenkie de Jong (FC Barcelona – Spanyolország), Davy Klaassen (Ajax), Xavi Simons (PSV), Kenneth Taylor (Ajax), Teun Koopmeiners (Atalanta – Olaszország), Marten de Roon (Atalanta – Olaszország).
TÁMADÓK: Steven Bergwijn (Ajax), Memphis Depay (FC Barcelona – Spanyolország), Cody Gakpo (PSV), Vincent Janssen (Royal Antwerp – Belgium), Luuk de Jong (PSV), Noa Lang (Club Brugge – Belgium), Wout Weghorst (Besiktas – Törökország).
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Loius van Gaal

A CSOPORTKÖR PROGRAMJA
A csoportkör adatbankja napi bontásban itt!
A-CSOPORT
November 20., 17.00
al-Hor,
al-Bajt Stadion
Katar–Ecuador x–x
November 21., 17.00
Doha,
al-Tumama Stadion
Szenegál–Hollandiax–x
November 25., 14.00
Doha,
al-Tumama Stadion
Katar–Szenegál x–x
November 25., 17.00
al-Rajján,
Kalifa Nemzetközi Stadion
Hollandia–Ecuador x–x
November 29., 16.00
al-Hor,
al-Bajt Stadion
Hollandia–Katar x–x
November 29., 16.00
al-Rajján,
Kalifa Nemzetközi Stadion
Ecuador–Szenegál x–x

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik