Vb 2022: „Isten megmentett minket” – a portugál lap a továbbjutásról

Vágólapra másolva!
2022.03.25. 10:50
null
Cristiano Ronaldo óva intette a szurkolókat (Fotó: AFP)
Mint ismert, a 2022-es labdarúgó-világbajnokság európai pótselejtezőjének elődöntőjében Portugália 3–1-re legyőzte Törökországot. A portugálok továbbjutásához az is kellett, hogy 2–1-es állásnál, a 85. percben tizenegyest rontott Burak Yilmaz, aki a mérkőzést követően bejelentette, hogy visszavonul a válogatottságtól. A portugál lapok a transzcendens erőknek tulajdonítják a kimaradt büntetőt és a továbbjutást. Cristiano Ronaldo óva intette a szurkolókat: úgy gondolja, még semmi sem dőlt el.

A portugál sportnapilap, a Record pénteki száma ezzel a címlappal jelent meg: „Isten megmentett minket” – utalva a törökök kihagyott tizenegyesére. A szintén portugál A Bola sem vélekedik eltérően: „Valamennyi szent segítségével” (meglett a továbbjutás).

A törökök szépítő gólját megszerző, de a 85. percben büntetőt hibázó Burak Yilmaz a mérkőzést követő sajtótájékoztatón bejelentette visszavonulását a válogatottól. Igaz, a 36 éves csatár már a találkozó előtt elmondta, „Nem tudom, hogy Ronaldónak ez lesz-e az utolsó tornája, de nekem biztosan.”

A kieséstől függetlenül büszkék magukra a törökök, Ozan Kabak szerint jól teljesítettek a második játékrészben.

Cristiano Ronaldo óva intette a szurkolókat a továbbjutás után, hiszen a nemzeti csapatnak még le kell győznie a döntőben Észak-Macedóniát, amely óriási meglepetésre kiejtette az olasz válogatottat.

„Az első lépést megtettük a legnagyobb célunk, a 2022-es világbajnokság felé. Ugyanakkor még semmit sem nyertünk meg, semmit sem értünk el. Folytatnunk kell a megkezdett munkát, tisztelnünk kell az ellenfelet, mindemellett bíznunk kell magunkban” – írta az Instagram-oldalán a 37 éves világklasszis.

A portugálok szövetségi kapitánya, Fernando Santos elégedett a 3–1-es győzelemmel, de ő is kiemelte, nehéz mérkőzés vár rájuk az északmacedónok ellen. Noha Ronaldo nem szerzett gólt, a portugál tréner méltatta a támadó teljesítményét.

A meccs meglepetésembereOtávio volt, aki megszerezte a vezetést a hazaiaknak, majd gólpasszt adott Diogo Jotának. Az FC Porto játékosa elárulta, nem számított arra, hogy Santos a kezdőcsapatba nevezi.

EURÓPAI VILÁGBAJNOKI PÓTSELEJTEZŐ
ELŐDÖNTŐ, C-ÁG
Portugália–Törökország 3–1 (2–0)

Porto, Estádiodo Dragao.Vezette: Daniel Siebert (német)
PORTUGÁLIA: Diogo Costa – Dalot, Danilo Pereira, Fonte, R. Guerreiro (Mendes, 88.) – Bruno Fernandes (W. Carvalho, 80.), Moutinho (Nunes, 88.), Bernardo Silva – C. Ronaldo, Diogo Jota (Joao Félix, 71.), Otávio (Leao, 88.).Szövetségi kapitány: Fernando Santos
TÖRÖKORSZÁG:U. Cakir – Kabak, Söyüncü, Demiral, Kutlu (Dursun, 90.) – Celik (Yazici, 80.), Kökcü (Toköz, 80.), Calhanoglu, Aktürkoglu (Ünal, 66.) – Ünder, Burak Yilmaz. Szövetségi kapitány: Stefan Kuntz
Gólszerző: Otávio (15.), Diogo Jota (42.), Nunes (90+4.), ill. B. Yilmaz (65.)

A TÖBBI EREDMÉNY
Cardiff (A-ág): Wales–Ausztria 2–1
Palermo (C-ág): Olaszország–Észak-Macedónia 0–1
Porto (C-ág): Portugália–Törökország 3–1

MÁRCIUS 29., KEDD

DÖNTŐ
20.45:
Lengyelország–Svédország
20.45: Portugália–Észak-Macedónia – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik