Vb 2022: Iránnak tizedszer már sikerült legyőznie európai ellenfelét

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.11.25. 14:05
null
Irán előtt soha nem szerzett még ilyen későn győztes gólt egy csapat a vb-k történetében (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, a 98. és a 101. percben szerzett gólokkal Irán 2–0-ra legyőzte a meccset Wayne Hennessey kiállítása miatt emberhátrányban befejező Walest a katari labdarúgó-világbajnokság B-csoportjának 2. fordulójában. Íme, néhány érdekesség a mérkőzésről.

Az ázsiai csapat győztes gólját Ruzbeh Csesmi szerezte 97:56-nál – ez a legkésőbbi győztes találat a vb-k történetében a rendes játékidőket tekintve (legalábbis 1966 óta, amióta pontos adatok állnak rendelkezésre).

 

Ráadásul Csesmi gólja az idei vb első tizenhatoson kívülről szerzett találata volt, ezt 42 büntetőterületen belülről szerzett gól előzte meg.

Wayne Hennessey kapta meg a torna első piros lapját, amikor egy kifutásnál letarolta Mehdi Taremit. A Nottingham Forest kapusa mindössze a harmadik kapus a vb-ken, akit kiállítottak. Az eddigi 21 torna közül a 2010-es dél-afrikain a rendező Uruguay elleni mérkőzésén Itumeleng Khune, az 1994-es amerikai eseményen pedig az Olaszország–Norvégia találkozónGianluca Pagliuca volt kénytelen idő előtt elhagyni a játékteret.



Az első félidőben a walesiek sztárja, a korábban az angol Tottenhamet és a spanyol Real Madridot is erősítő, jelenleg a Los Angeles FC-ben játszó Gareth Bale ért legkevesebb alkalommal labdába, mindössze 16-szor.

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
2. FORDULÓ
B-CSOPORT
WALES–IRÁN
0–2
al-Rajján, Ahmad bin Ali Stadion. 40 875 néző. Vezette: Mario Escobar (guatemalai)
Wales: Hennessey – Mepham, Rodon, B. Davies – Roberts (B. Johnson, 57.), Ramsey (Ward, 87.), Ampadu (Allen, 77.), H. Wilson (D. James,. 58.), N. Williams – Moore, Bale. Szövetségi kapitány: Rob Page
Irán:
H. Hosszeini – Rezajan, Puraligandzsi, M. Hosszeini, Mohammadi – Golizadeh (Dzsahanbahs, 77.), Nurollahi (Csesmi, 77.), Ezatolahi (Karimi, 83.), Hadzsszafi (Torabi, 77.) – Azmun (Anszarifard 68.), Taremi. Szövetségi kapitány: Carlos Queiroz
Kiállítva: Hennessey (86.)
G.: Csesmi (90+8.), Rezajan (90+11.)

A MÉRKŐZÉSRŐL IDE KATTINTVA OLVASHAT BŐVEBBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik