Vb 2022: hat tokiói aranyérmes a brazil keretben

MTI/R. P.MTI/R. P.
Vágólapra másolva!
2021.08.13. 20:10
null
Dani Alves (Fotó: AFP)
A tokiói olimpián aranyérmes brazil labdarúgó-válogatott tagjai közül hat játékos kapott meghívót a szeptemberi világbajnoki selejtezőmérkőzésekre készülő keretbe.

 

A tokiói bajnokcsapat tagjai közül a rutinos, 38 éves Dani Alves mellett az újonc Claudinho is bemutatkozhat a válogatottban, utóbbi most igazolt a brazil Red Bull Bragantinótól a szentpétervári Zenithez. Japánban még Matheus Cunha, Richarlison, Guilherme Arana és Bruno Guimaraes volt ott azok közül, akikre most számít a szövetségi kapitány, Tite.

A tréner a keret egyik újoncáról, Raphinháról kiemelte: azóta követik kiemelt figyelemmel a szélső teljesítményét, amióta az előző szezonban az angol élvonalban szerepelt. Hozzátette, a Leeds United futballistája cselezőkészségét tekintve őstehetség, de emellett fontos, döntő gólokat is képes szerezni, csapata játékát pedig képes gyorsabbá és veszélyesebbé tenni.

A keretben sztárokban sincs hiány, így Neymar, Casemiro, Ederson és Thiago Silva is készülhet a szeptemberi összecsapásokra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik