Vb 2022: Halilhodzic megint a torna előtt dobbantott – most Marokkóból

Vágólapra másolva!
2022.08.11. 17:29
null
Halilhodzic ezúttal Marokkóval nem lesz ott a világbajnokságon (Fotó: AFP)
Távozott posztjáról Vahid Halilhodzic, a világbajnoki résztvevő marokkói labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya – jelentette a Magyar Távirati Iroda.

 

A marokkói szövetség csütörtökön közölte, hogy a vb-re való felkészüléssel kapcsolatban nézetkülönbségük adódott a 69 éves bosnyák-francia szakemberrel, ezért a felek úgy döntöttek, hogy elválnak útjaik.

Halilhodzic sorsa hónapok óta kiemelt témát szolgáltatott a helyi sportsajtóban. Csapatával a várakozások alatt teljesített év elején az Afrikai Nemzetek Kupáján, amelyen a negyeddöntőben búcsúzott, illetve korábban a Bajnokok Ligája-győztes Hakim Zijessel is nézeteltérése volt, ami miatt a Chelsea szélsője az elmúlt hónapokban akkor sem állt volna a nemzeti együttes rendelkezésére, ha számítanak rá.

Halilhodzic már harmadszor távozik egy válogatott éléről közvetlenül a világbajnokság előtt: 2010-ben az elefántcsontparti, 2018-ban pedig a japán kispadról állt fel, viszont 2014-ben Algériával szerepelt a tornán.

A november 21-én kezdődő katari vb-n a marokkói együttes az F-csoportba került, Belgiummal, Kanadával és Horvátországgal együtt.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik