Vb 2022: Ha nem nyert volna, akkor is Messi lenne a legjobb – Iniesta

Vágólapra másolva!
2022.12.22. 09:15
null
Iniesta szerint eddig is egyértelmű volt, hogy Lionel Messi a legjobb futballista (Fotó: AFP)
Az elmúlt évtizedben rajongók milliói vitatkoztak arról, hogy Cristiano Ronaldo vagy Lionel Messi minden idők legjobb futballistája. Az argentin zseni hívei szerint a 2022-es katari világbajnokságon aratott sikert követően minden kérdés eldőlt. Andrés Iniesta is megszólalt a kényes témával kapcsolatban – szerinte eddig is egyértelmű volt, hogy egykori csapattársánál még nem született jobb labdarúgó.


„Számomra akkor is Messi lenne a legjobb, ha nem nyerte volna meg a világbajnokságot. Azt gondolom, az emberek el sem tudják képzelni, milyen boldogságot okozott neki a vb-győzelem. Persze nemcsak neki, hanem egész Argentínának” – mondta Iniesta.

„Biztos vagyok benne, hogy aki eddig sem Messit tartotta a legjobbnak, az a világbajnoki cím ellenére továbbra is előáll kifogásokkal, miért van nála jobb játékos” – szúrt oda Iniesta a Messit bírálóknak.

Iniesta mellett egyébként Pep Guardiola is elmondta, szerinte Lionel Messi minden idők legjobb labdarúgója és ez a vb-győzelem volt a „hab a tortán”.

Az biztos, hogy jelenleg teljesen más érzelmi állapotban van Lionel Messi és Cristiano Ronaldo – és persze velük együtt a rajongóik is. Az argentin zseni a világbajnokság legjobb futballistájaként az egyetlen hiányzó nagy trófeát is bezsebelte, ezzel ráadásul több millió honfitársát tette boldoggá. Ha ez nem lenne elég, a PSG-nél is szívesen marasztalnák a hétszeres aranylabdás játékost.

A másik oldalon CR7 karrierje legszomorúbb hónapjain van túl, miután Erik ten Hag folyamatosan padoztatta a Manchester Unitednél. A dráma a Piers Morgannek adott interjú után ért véget, hiszen ezt követően a 37 éves futballista távozott a „vörös ördögöktől” a világbajnokság kezdete előtt. A katari torna sem úgy sült el, hogyan azt Ronaldo képzelte – Portugália Marokkó ellen a legjobb nyolc között búcsúzni kényszerült, a klasszis csatár ráadásul a csoportkör után már a válogatottban is a kispadon találta magát. CR-nek továbbra sincs klubcsapata, egyelőre kérdéses, hol folytatja a pályafutását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik