Vb 2022: fel sem vette az edző a telefont a kimaradó Samy Mmaee hívására

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2022.11.20. 11:53
null
Samy Mmaee nem lesz ott a katari világbajnokságon (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a Ferencvárosban játszó Mmaee fivérek nem kerültek be a marokkói 26 fős vb-keretbe. A remek formában futballozó Samy Mmaee most egy interjúban fejezte ki csalódottságát, szerinte az, hogy kimaradtak a keretből tiszteletlenség és sportszakmailag sem indokolja semmi.

Samy Mmaee 2020 óta tízszer szerepelt a marokkói válogatottban, azonban hazája világbajnoki keretébe sem ő, sem testvére, a szintén a Ferencvárosban játszó Ryan nem került be. A 26 éves hátvéd a DM Sportnak adott interjújában beszélt a csalódottságáról.

„Meglepődtünk a öcsémmel, hogy nem kerültünk be a keretbe. Nem tudtam elhinni. Nagyon csalódott vagyok. Nem igazán értjük, mert már több mint két éve ott voltunk, és mindent beleadtunk. Mindig ott voltunk, amikor szükség volt ránk” – értékelte a helyzetet Samy Mmaee.

„Őszintén szólva, soha nem voltam még ilyen jó. Versenyképesek vagyunk Európában, a csoportunkban az első helyen végeztünk, többek között a Monacót megelőzve. A testvéremmel nagyon jó formában vagyunk, ő azt hiszem 11 bajnoki meccsen hét gólnál jár” – fejtette ki a 26 éves marokkói.

A két Mmaee a teljes világbajnoki selejtezősorozatban részt vett. „Az összes családtagunk és barátunk a kerethirdetést látva kérdezgették, miért nem jutottunk be. Mindent beleadtunk, hogy részt vehessünk ezen a vébén, és fájdalmas látni, hogy ezt a sok munkát nem jutalmazzák” – összegezte gondolatait a Ferencváros védője. Samy Mmaee továbbá elmondta, hogy sem az edző, sem a szövetség nem jelzett semmit az ügyben, szerinte ez nem volt sportszerű velük szemben, és szakmailag sem indokolt a kimaradásuk.

Valid Regragi szövetségi kapitány a nyáron vette át az irányítást, miután Vahid Halilhodzic bosnyák edzőt menesztették. Ahogy korábban beszámoltunk róla, Regraginak nem szakmai, hanem politikai okai lehettek a Mmaee testvérek száműzetésére.

A Ferencváros játékosai kameruni és belga válogatottak is lehettek volna, de édesanyjuk miatt Marokkót választották. „Annak ellenére, hogy nem kerültem be a válogatottba, minden jót kívánok nemzetünknek. Legyen Marokkónak nagyszerű világbajnoksága, és lepje meg az egész világot!” – üzente az interjú végén Samy Mmaee.

A MAROKKÓI VÁLOGATOTT VILÁGBAJNOKI KERETE
KAPUSOK: 1 Jasszin Bunu(Sevilla – Spanyolország),12 Munir Mohamedi(al-Vehda – Szaúd Arábia),22 Ahmed Reda Tagnauti(Vidad AC)
VÉDŐK: 2
AsrafHakimi(Paris Saint-Germain – Franciaország),3 Nusszair Mazraui(Bayern München – Németország),5 Najef Agerd(West Ham United – Anglia),6 Romain Szaissz(Besiktas – Törökország),18 Dzsavad el-Jamik(Real Valladolid – Spanyolország),20 Asraf Dari(Brest – Franciaország),24 Badr Benun(Qatar SC – Katar),25 Jahia Attijat Allah(Vidad AC)
KÖZÉPPÁLYÁSOK:4 Szofjan Amrabat(Fiorentina – Olaszország),7 Hakim Zijes(Chelsea – Anglia),8 AzzedinUnahi(Angers – Franciaország),10 Anassz Zaruri(Burnley – Anglia),13 Iliasz Sair(QPR – Anglia),14 Zakaria Abuhlal(Toulouse – Franciaország),15 Szelim Amallah(Standard Liege – Belgium),17 SzofianBufal(Angers – Franciaország),23 Bilal el-Kannusz(KRC Genk – Belgium),26 JahjaDzsabran(Vidad)
TÁMADÓK:9 Abderrazak Hamdallah(al-Ittihad – Szaúd Arábia),11 Abdelhamid Szabiri(Sampdoria – Olaszország),16 Abde Ezzalzuli(Osasuna),19 Juszef en-Nesziri(Sevilla – Spanyolország),21 ValidSeddira(Bari – Olaszország)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Valid Regragi

A CSOPORT PROGRAMJA
A csoportkör adatbankja napi bontásban itt!
F-CSOPORT
November 23., 11.00
al-Hor,
al-Bajt Stadion
Marokkó–Horvátország x–x
November 23., 20.00
al-Rajján,
Ahmad bin Ali Stadion
Belgium–Kanada x–x
November 27., 14.00
Doha,
al-Tumama Stadion
Belgium–Marokkó x–x
November 27., 17.00
al-Rajján,
Kalifa Nemzetközi Stadion
Horvátország–Kanada x–x
December 1., 16.00
al-Rajján,
Ahmad bin Ali Stadion
Horvátország–Belgium x–x
December 1., 16.00
Doha,
al-Tumama Stadion
Kanada–Marokkó x–x

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik