Vb 2022: Ezen a szinten minden apró hibát megbüntetnek… – Milenkovics

TŐKE JÁNOSTŐKE JÁNOS
Vágólapra másolva!
2022.11.28. 13:50
null
Sztojkovics sajnálja a két elveszített pontot, ami a szerbek továbbjutásába kerülhet (Fotó: AFP)
Mint arról beszámoltunk, Kamerun 3–3-as döntetlent játszott Szerbiával a világbajnokság G-csoportjában. A fordulatokban gazdag összecsapás hiányérzetet keltett a szerbekben a mérkőzést követően.

 

Dragan Sztojkovics, a szerbek szövetségi kapitánya bosszúsan értékelte a Kamerun elleni mérkőzésen látottakat. „Az biztos, hogy ez volt a legizgalmasabb meccs a világbajnokságon, de hogy egy edző ilyenkor mit érez, azt inkább hagyjuk. Frusztráltak vagyunk az eredmény miatt, mivel megérdemelten vezettünk két góllal, s ezen a szinten ilyen előnyben okosan kell játszani és azt meg kell őrizni. Megint elkövettünk néhány hibát, és ezekért nagy árat fizettünk.

Érthetetlen és tiltott olyan esetben a lescsapda, amikor mi ezt alkalmaztuk, s gólokat is kaptunk az ellenfél akcióiból. Sajnos Veljkovicsot és Pavlovicsot le kellett cserélni sérülés miatt, így egyelőre nem tudjuk, kire számíthatunk majd a Svájc elleni találkozón.”

Nikola Milenkovics, a szerbek belső védője őszintén beszélt a mérkőzésről. „A kezünkben volt a meccs, megvoltak a lehetőségeink, hogy megszerezzük a negyedik gólunkat, de ehelyett a koncentráció hiánya miatt kaptunk két perc alatt kettőt. Mérgesek és csalódottak vagyunk, de nincs mit tenni, az utolsó meccsünket meg kell nyerni Svájc ellen.”

„Jókor lőttük a harmadik gólunkat, ellenőrzésünk alatt tartottuk a mérkőzést, utána pedig percek alatt kaptunk két gólt. Az egy pont sajnos kevés, de ez van, kár érte. Hogy pontosan mi történt, ahhoz meg kell néznünk még egyszer ezt a meccset, elemeznünk kell és levonni a tanulságot.” – közölte Alekszandar Mitrovics, a Fulham támadója, aki a szerbek harmadik gólját szerezte.

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ
G-CSOPORT
Kamerun–Szerbia 3–3
(1–2)
Al-Vakra, al-Dzsanúb Stadion. Vezette: Mohamed Abdulla (arab emírségekbeli)
KAMERUN: Epassy – Fai, Castelletto, Nkoulou, Tolo – Anguissa (Gouet, 81.), Kunde (Ondoua, 67.), Hongla (Aboubakar, 55.) – Mbeumo (N'Koudou, 81.), Choupo-Moting, Toko Ekambi (Bassogog, 67.)
Szövetségi kapitány: Rigobert Song.
SZERBIA: V. Milinkovics-Szavics – Milenkovics, Veljkovics (Babics, 78.), Pavlovics (Sz. Mitrovics, 55.) – A. Zsivkovics (Radonjics, 78.), Lukics, Ne. Makszimovics, Kosztics (Djuricsics, 90+2.) – Tadics, Sz. Milinkovics-Szavics (Grujics, 78.) – A. Mitrovics
Szövetségi kapitány: Dragan Sztojkovics.
G.: Castelletto (29.), Aboubakar (63.), Choupo-Moting (66.), ill. Pavlovics (45+1.), Milinkovics-Szavics (45+3.), A. Mitrovics (53.),

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik