Neymar nagyon készült a vb-re, de már az első meccsen megsérült (Fotó: Getty Images)

A vb-rekorder Brazília egyik legjobbját a 79. percben le is cserélték, majd a kispadról kiderült, hogy a futballista bokája alaposan fel van dagadva. Neymar, a csapatorvos elmondása szerint, a csoportkörben már nem lép pályára. A játékos így fogalmazott az Instagram-csatornáján:

„Elmondhatatlanul büszke vagyok, amikor a brazil mezt viselem. Ha Isten lehetőséget adna arra, hogy magamnak válasszak országot, akkor is Brazíliát mondanám. Az életemben semmi sem volt könnyű, nem kaptam semmit ajándékba, a céljaimért meg kellett küzdenem. Ne akarj rosszat másoknak, segíts a rászorulóknak – ezt az elvet vallom. A mai napon pályafutásom egyik legnehezebb pillanatát éltem át. Vártam ezt a világbajnokságot, készültem rá, hogy segíthessem a csapattársaimat és képviselhessem a nemzetemet. Soha nem fogom feladni, Isten erejével végtelen a hitem.”

G-CSOPORT
November 24., 11.00
al-Vakra, 
al-Dzsanúb Stadion
Svájc–Kamerun1–0
November 24., 20.00
Loszaíl, 
Lusail Iconic Stadion
Brazília–Szerbia2–0
November 28., 11.00
al-Vakra, 
al-Dzsanúb Stadion
Kamerun–Szerbia x–x
November 28., 17.00
Doha, 
974 Stadion
Brazília–Svájcx–x
December 2., 20.00
Loszaíl, 
Lusail Iconic Stadion
Kamerun–Brazíliax–x
December 2., 20.00
Doha, 
974 Stadion
Szerbia–Svájcx–x

BRAZÍLIA
KAPUSOK
: 1 Alisson (Liverpool – Anglia), 12 Weverton (Palmeiras), 23 Ederson (Manchester City – Anglia)
VÉDŐK2 Danilo (Juventus – Olaszország), 3 Thiago Silva (Chelsea – Anglia), 4 Marquinhos (Paris Saint-Germain – Franciaország), 6 Alex Sandro (Juventus – Olaszország), 13 Dani Alves (UNAM Pumas – Mexikó), 14 Éder Militao (Real Madrid – Spanyolország), 16 Alex Telles (Sevilla – Spanyolország), 24 Bremer (Juventus – Olaszország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK5 Casemiro (Manchester United – Anglia), 7 Lucas Paquetá (West Ham United – Anglia), 8 Fred (Manchester United – Anglia), 15 Fabinho (Liverpool – Anglia), 17 Bruno Guimaraes (Newcastle – Anglia), 22 Éverton Ribeiro (Flamengo)
TÁMADÓK9 Richarlison (Tottenham Hotspur – Anglia), 10 Neymar (Paris Saint-Germain – Franciaország), 11 Raphinha (FC Barcelona – Spanyolország), 18 Antony (Manchester United – Anglia), 19 Gabriel Jesus (Arsenal – Anglia), 20 Vinícius Júnior (Real Madrid – Spanyolország), 21 Rodrygo (Real Madrid – Spanyolország), 25 Pedro (Flamengo), 26 Gabriel Martinelli (Arsenal – Anglia)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Tite