Vb 2022: Ez egy valóra vált álom... ezért dolgoztam – Richarlison

Vágólapra másolva!
2022.11.24. 22:46
null
Richarlison két gólt szerzett, Vinícius Jr. két gólpasszt osztott ki! (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a végső győzelemre is esélyes brazil labdarúgó-válogatott 2–0-ra legyőzte Szerbiát a katari világbajnokság G-csoportjának első fordulójában. Íme, így értékeltek a főszereplők a meccs után!     

 

„Ez egy valóra vált álom. Az, hogy itt lehetek elképesztő... ezért dolgoztam. A jó isten meghallgatta az imáimat, és most itt lehetek a világbajnokságon. Fantasztikus teljesítményt nyújtottunk, de már a következő mérkőzésre koncentrálunk. Ami a gólomat illeti: rúgtam már egy hasonlót edzésen, most meccsen is sikerült. Ha megcsinálok valamit edzésen, azt meg tudom meccsen is... A legfontosabb, hogy hálával tartozom a csapattársaimnak, mert fantasztikus labdákkal láttak el” – mondta a lefújást követően a pálya széli interjú során a meccs hőse, a két gólt is szerző brazil Richarlison.

Később természetesen a szerbek is reagáltak a brazilok elleni vereségre.

Dusan Tadics: – Lehetett volna jobb is, még akkor is, ha a brazilok nagyon erősek. Mi mindenki ellen nyerni szeretnénk, azonban a brazilok megérdemelték a három pontot. Volt néhány pillanat, amikor veszélyesek lehettünk volna, s akkor talán a mérkőzés másik irányt vett volna. Egy ilyen komoly csapat, mint a mai ellenfelünk, azonnal megbünteti hibáinkat. Két mérkőzésünk még hátravan, azokra koncentrálunk, s mindent meg kell tennünk, hogy továbbjussunk a csoportból.

Dragan Sztojkovics szövetségi kapitány: – A brazilok megérdemelték a győzelmet, a második félidőben, ami az erőnlétet illeti, nem ismertem rá a csapatra. Hogy ez miért van így, azt nem tudom, talán a meccsek miatti fáradtság, s ezt a remek brazil játékosok kíméletlenül kihasználták. Az első félidővel elégedett voltam, utána a sokkolt az erőnléti helyzet. Mindenki tudta, hogy Mitrovics, Vlahovics és Kosztics sem teljesen egészséges, rosszkor jöttek ezek a sérülések, nehezen bírja el ezt a mi csapatunk. Ez a vereség nem kell, hogy semmit se jelentsen, s az első félidőben bebizonyítottuk, hogy meccsben lehetünk a brazilokkal. Nincs ok semmi pánikra, semmi stresszre ez a meccs után, minden a mi kezünkben van, két győzelemmel továbbjuthatunk.

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
1. FORDULÓ
G-CSOPORT
Brazília–Szerbia 2–0
(0–0)
Loszaíl
, Lusail Iconic Stadion, 88 103 néző. Vezette: Faghani (iráni)
Brazília:
Alisson – Danilo, Thiago Silva, Marquinhos, Alex Sandro – Casemiro, Lucas Paquetá (Fred, 75.) – Raphinha (Martinelli, 88.), Neymar (Antony, 79.), Vinícius Júnior (Rodrygo, 75.) – Richarlison (G. Jesus, 79.). Szövetségi kapitány: Tite
Szerbia:
V. Milinkovics-Szavics – Veljkovics, Milenkovics, Pavlovics – A. Zsivkovics (Radonjics, 57.), Sz. Milinkovics-Szavics, Gudelj (Ilics, 57.), Lukics (Lazovics, 66.), Mladenovics (Vlahovics, 66.) – Tadics – A. Mitrovics (Ne. Makszimovics, 83.). Szövetségi kapitány: Dragan Sztojkovics
Gólszerző:
Richarlison (62., 73.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

BRAZÍLIA KERETE
KAPUSOK
:1 Alisson(Liverpool – Anglia),12 Weverton(Palmeiras),23 Ederson(Manchester City – Anglia)
VÉDŐK:2 Danilo(Juventus – Olaszország),3Thiago Silva(Chelsea – Anglia),4Marquinhos(Paris Saint-Germain – Franciaország), 6 Alex Sandro(Juventus – Olaszország),13 Dani Alves(UNAM Pumas – Mexikó),14 Éder Militao(Real Madrid – Spanyolország),16 Alex Telles(Sevilla – Spanyolország),24 Bremer(Juventus – Olaszország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK:5 Casemiro(Manchester United – Anglia),7 Lucas Paquetá(West Ham United – Anglia),8 Fred(Manchester United – Anglia),15 Fabinho(Liverpool – Anglia),17 Bruno Guimaraes(Newcastle – Anglia),22 Éverton Ribeiro(Flamengo)
TÁMADÓK:9 Richarlison(Tottenham Hotspur – Anglia),10 Neymar(Paris Saint-Germain – Franciaország),11 Raphinha(FC Barcelona – Spanyolország),18 Antony(Manchester United – Anglia),19 Gabriel Jesus(Arsenal – Anglia),20 Vinícius Júnior(Real Madrid – Spanyolország),21 Rodrygo(Real Madrid – Spanyolország),25 Pedro(Flamengo),26Gabriel Martinelli(Arsenal – Anglia)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY:Tite

SZERBIA KERETE
KAPUSOK: 1Marko Dmitrovics(Sevilla – Spanyolország),12 Predrag Rajkovics(Mallorca – Spanyolország),23 Vanja Milinkovics-Szavics(Torino – Olaszország)
VÉDŐK:2 Sztrahinja Pavlovics(RB Salzburg – Ausztria),3 Sztrahinja Erakovics(Crvena zvezda),4 Nikola Milenkovics(Fiorentina – Olaszország),5 Milos Veljkovics(Werder Bremen – Németország),13 Sztefan Mitrovics(Getafe – Spanyolország),15 Szrdjan Babics(Almería – Spanyolország),25 Filip Mladenovics(Legia Warszawa – Lengyelország).
KÖZÉPPÁLYÁSOK:6 Nemanja Makszimovics(Getafe – Spanyolország),8 Nemanja Gudelj(Sevilla – Spanyolország),14 Andrija Zsivkovics(PAOK – Görögország),16 Szasa Lukics(Torino – Olaszország),17 Filip Kosztics(Juventus – Olaszország),19 Uros Racsics(Braga – Portugália),20 Szergej Milinkovics-Szavics(Lazio – Olaszország),22 Darko Lazovics(Hellas Verona – Olaszország),24 Ivan Ilics(Hellas Verona – Olaszország),26 Marko Grujics(FC Porto – Portugália)
TÁMADÓK:7 Nemanja Radonjics(Torino – Olaszország),9 Alekszandar Mitrovics(Fulham – Anglia),10 Dusan Tadics(AFC Ajax – Hollandia),11 Luka Jovics(Fiorentina – Olaszország),18 Dusan Vlahovics(Juventus – Olaszország),21 Filip Djuricsics(Sassuolo – Olaszország)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY:Dragan Sztojkovics

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik