Vb 2022: Eriksen fő célja volt a szereplés

Vágólapra másolva!
2022.10.25. 13:22
null
Christian Eriksennek fontos célja, hogy pályára lépjen a vb-n (Fotó: AFP)
Christian Eriksen egyik fő célja volt, hogy játszhasson a november 20-án kezdődő katari labdarúgó-világbajnokságon – írja az MTI.

A 30 éves dán középpályás tavaly júniusban az Európa-bajnokságon, a Finnország elleni csoportmérkőzés első félidejének végén szívmegállás miatt összeesett a gyepen, de csapattársainak, valamint az orvosi stáb gyors beavatkozásának köszönhetően újra tudták éleszteni, és megmentették az életét. A beavatkozás után kórházba szállították, ahol hat napot töltött, szívritmus-szabályozót kapott, majd hazatért.

Később klubcsapata, az Internazionale közös megegyezéssel felbontotta a szerződését, mert az olaszországi szabályozások nem tették lehetővé, hogy szívritmus-szabályozóval pályára lépjen. Eriksen tavasszal a Brentford játékosaként tért vissza, nyártól pedig már a Manchester United futballistája, miközben idén nyolcszor lépett pályára a dán válogatottban, szeptemberben a vb-ezüstérmes horvátok ellen be is talált.

„Az elsők között volt, amiről beszéltem az orvosokkal, hogy a célom az: pályára lépjek a világbajnokságon, amennyiben minden rendben lesz. Ez volt az álmom abban az időben” – idézte fel a nehéz időszakot Eriksen. A 117 válogatottbeli fellépésén 39 gólt szerző középpályás jó formában érzi magát, bevallása szerint semmi nem állhat az útjába.

A dán válogatott a vb-n a címvédő franciákkal, valamint az ausztrálokkal és a tunéziaiakkal szerepel azonos csoportban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik